Pilot flexibele stadsverwarmingsbuizen Utrechtse grachten

Pilot flexibele stadsverwarmingsbuizen Utrechtse grachten

Siers vervangt voor Eneco de stadsverwarmingsbuizen in de terrassen langs de Utrechtse grachten. Het is een bijzondere werkplek voor het team van uitvoerder Willy Monster. De aan- en afvoer van zand, stenen en de oude Lebit-stadsverwarmingsbuizen gaan per duwboot. Het is de enige mogelijkheid om de werkplek te bereiken. Voor de keet werd een plek gevonden op een ponton.

De gemeente Utrecht is gestart met het herinrichten van de kades en het vervangen van de kademuren. Siers vernieuwt gelijktijdig de stadsverwarming. Totale lengte: tachtig meter, inclusief de nieuwe aansluitingen voor de restaurants. Siers verzorgde ook de engineering van het project.

Flexibele buizen

Het tracé loopt precies onder de terrassen van de horecagelegenheden. Het ongeveer vijftig jaar oude leidingsysteem wordt vervangen door Casaflex, een flexibel roestvrij stalen buizensysteem. Het gaat om een pilot van Eneco. Omdat de grachten zich kenmerken door rondingen, is gekozen voor een flexibeler systeem dan de traditionele stadsverwarmingsbuizen.

Fietsen

Net buiten het centrum is een opwekcentrale van Eneco met veel parkeergelegenheid. Op dit terrein hebben wij een opslaglocatie en ketenpark ingericht. Omdat niet alle medewerkers met hun voertuig het centrum in mogen, hebben wij hier ook een aantal fietsen staan. Deze fietsen worden gebruikt door medewerkers of bezoekers om op de werklocatie te komen.

Oplevering

De werkzaamheden zijn in maart klaar. Dat is ruim op tijd voor de start van het seizoen van de Utrechtse horecagelegenheden aan de grachten.

Terug naar projectoverzicht