Zonnestroom voor Bouwmaat Harderwijk

Zonnestroom voor Bouwmaat Harderwijk

Zes velden met in totaal 520 zonnepanelen liggen er sinds eind oktober op het dak van de nieuwe Bouwmaat in Harderwijk. Siers Installatietechniek maakte het project, samen met Hekman Montage, voor DVEP, De Vrije Energie Producent. DVEP is een energieleverancier die zich specialiseert in levering, teruglevering en verduurzaming van energie, gericht op de zakelijke markt.

De zonnepanelen op de Bouwmaat in Harderwijk leveren 310 Wp per stuk op. Binnen twee weken werden ze gelegd en gemonteerd. Dit soort werkzaamheden zijn overigens wel altijd weersafhankelijk, vertelt uitvoerder Arjan Krieger van Siers: “bij vorst gaan we het dak niet op, omdat het te gevaarlijk is voor onze medewerkers. Bovendien is de kans groot dat de dakbedekking dan kapot gaat. Daarnaast zorgen we er ook voor dat de installatie stabiel blijft. In de engineering wordt daarvoor per paneel exact aangegeven hoeveel extra ballast we toevoegen aan de constructie.”

Arjan: “Voordat wij beginnen zorgen we eerst dat de dakrandbeveiliging er staat, in dit geval met 2,5 meter vrije ruimte tussen de dakrand en de panelen. En dat de plekken zijn gemarkeerd waar materialen kunnen worden geplaatst, waarbij we rekening houden met de maximale belasting passend bij de constructie. In dit geval is het een staalconstructie en dat betekent dat je niet elke willekeurige plek mag belasten”.

Siers is preferred supplier voor DVEP voor Noord-Oost Nederland. Het afgelopen jaar leverde Siers voor DVEP zonnestroomprojecten op in Vriezenveen (middelbare school Het Noordik), Rijssen (Ter Steege Materieeldienst), Enschede (Bouwmaat), Hengelo (twee middelbare scholen: ’t Genseler en het Bataafs Lyceum), Borne (basisschool De Wheele) en Harderwijk (Bouwmaat).
Foto: Van links naar rechts: Siers-medewerkers Nick Hofkamp, Kenny van der Woning, Peter Eising en Arjan Krieger waren verantwoordelijk voor de PV-installatie in Harderwijk.

Terug naar projectoverzicht