Het laatste dorp met de eerste laadpaal

Het laatste dorp met de eerste laadpaal

Het was deze week even een klein feestje in het normaal zo rustige Hertme. De wethouder van Borne, David Vermoken, was aanwezig om de eerste laadpaal van Hertme officieel in dienst te nemen. Zelf was de wethouder geheel in stijl met zijn eigen elektrische auto. Deze heeft de laadpaal direct met goed gevolg getest.

Naast de wethouder waren een delegatie van de Siers Groep, lokale dorpsbelangen, de pers en Alise Boonen namens opdrachtgever Vattenfall Incharge aanwezig om dit mooie moment te delen. Uitvoerder bij de Siers Groep, René van Straaten, liet de techniek achter de laadpaal zien en testte op locatie nog een laatste maal de paal voordat hij in gebruik is genomen door de wethouder.

De vertegenwoordiging van dorpsbelangen benadrukte het belang van deze laadpaal voor Hertme. ‘Hertme is niet altijd zo rustig, als er een groot optreden bij het Openluchttheater van Hertme is, staat hier alles compleet afgeladen. Het is dan erg fijn dat je ook je elektrische auto tijdens het concert kunt opladen. Zo is ook Hertme weer een stukje meer voorbereid op de toekomst.’

Voordat dit persmoment plaats heeft kunnen vinden is de paal geplaatst en aangesloten door monteurs van de Siers Groep. ‘Een mooie klus’, noemt Siers monteur Richard Kreunen het: “De klus in Hertme is een welkome afwisseling en Hertme zelf is een mooi dorpje. We hebben hier in alle rust en ruimte de laadpaal kunnen aansluiten. Zelfs onder begeleid orkest van de tjilpende vogeltjes. Naast ons normaal drukke werk in de combi, met allerlei andere uitdagingen, is een klus als deze ook wel eens welkom.”

De plaatsing van deze laadpaal is onderdeel van een veel grotere aanbesteding. In de komende drie jaar zal de Siers Groep meer dan 1000 laadpalen per jaar aansluiten voor Vattenfall in regio Oost-Nederland. Dat de eerste laadpaal van dit laatste dorpje een feit is, toont aan dat ook in Twente de weg naar verduurzaming collectief is ingezet!

Terug naar projectoverzicht