Eusebiuskerk Arnhem verwarmd met stadwarmte

Eusebiuskerk Arnhem verwarmd met stadwarmte

De Eusebiuskerk in Arnhem draait straks, als één van de eerste kerken in Nederland, op stadswarmte. Siers legde hiervoor de leidingen aan. Er werd een T-stuk ingebouwd op de bestaande leiding, een DN50-leiding op het tracé naar de monumentale kerk gelegd om vervolgens de invoer in de kerk te maken. Vorige week leverden we het project op aan onze opdrachtgever Vattenfall.

De Eusebiuskerk is de grootste kerk van Arnhem en ligt in het drukke stadscentrum. En dat vroeg om een gedegen voorbereiding. De tracélengte was dan wel relatief kort (110 meter), de impact van de werkzaamheden op de omgeving was des te groter. Zo maakten we strikte afspraken met de gemeente over het afsluiten van routes. Busroutes moesten tijdelijk worden omgeleid. Ook was het een uitdaging om de parkeerplaats van een naastgelegen appartementencomplex voor de bewoners bereikbaar te houden. We werkten daarom in twee fases.

Het tracé lag in een gebied waar vooraf al duidelijkheid was over vervuiling. We mochten hier om die reden niet dieper graven dan één meter. Een goede verdichting van de grond was tot slot een belangrijke eis, omdat het om een drukke centrumroute gaat waar veel auto’s en het openbaar vervoer dagelijks intensief gebruik van maken. De verdichting van de grond gebeurde met water, om eventuele verzakkingen te voorkomen.
 

Terug naar projectoverzicht