Werkplek op stand

Werkplek op stand

Eind november had Siers een leuke klus in uitvoering, op een bijzondere locatie. We mochten aan de slag bij Paleis Het Loo. In verband met de verbouwing van het paleis is Siers gevraagd een aantal kabels te verleggen. 

Uitvoerder op de klus was Martin Verschoor. “De klus op zich is niet zo speciaal, maar de locatie is natuurlijk wel een keer wat anders.” In totaal gaat het om zo’n 700 meter kabel dat verlegd moet worden. Aan de ene kant wordt een gestuurde boring uitgevoerd, aan de andere kant wordt een mantelbuis onder het restaurant van het paleis gelegd, waar de kabel doorheen getrokken wordt.

De gehele binnentuin aan de voorzijde van het paleis wordt afgegraven tot een diepte van 10 meter, zodat er een ondergronds museum aan het paleis gebouwd kan worden. Dat project zal in totaal 3 jaar in beslag nemen.

Ons deel van het project moet echter al binnen 2 weken gereed zijn. In week 50 vindt er namelijk een grote winterfair plaats op het terrein van het paleis. Daarom hebben we voor het graven 4 ploegen aan het werk gehad. Voor het kabeltrekken hadden we vervolgens nog 2 ploegen aan het werk. De vaste ploeg van Siers, die met dit project gemoeid is, bestaat uit voorman Leo Albers, monteur Arno Pennings en kraanmachinist Adrie Monster.

 

Terug naar projectoverzicht