Nieuws

 • MVO Nieuwsbrief september

  MVO Nieuwsbrief september
  Siers maakt flinke stappen als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor het eind van het jaar verwachten wij gecertificeerd te zijn volgens de MVO Prestatieladder. Bovendien is per 1 september 2021 de start ingeluid van de rapportage van onze MVO-ambities in SDG’s.
 • Siers meet aansluitleiding digitaal in

  Siers meet aansluitleiding digitaal in
  Met de overdracht van het welbekende koffertje en bijbehorende GPS-schotel is het officiële startsein gegeven voor het digitaal inmeten van aansluitleidingen (dienstleidingen) binnen Siers. Op ‘project Lijnbaan’ in Zwolle wordt de laatste uitleg gegeven door Tommy van der Heijden van Marxact en Peter van Dijk, Manager Productontwikkeling & Innovatie van GoconnectIT.
 • Nieuwe commissaris voor Siers

  Nieuwe commissaris voor Siers
  Mevrouw N. (Nathaly) Boelhouwer MSc. is door de Raad van Commissarissen benoemd tot Commissaris van Siers Groep Oldenzaal B.V. Zij vervult daarmee de vacature die gaat ontstaan nadat de heer C. van Vliet heeft aangegeven dat hij, in juni 2022, zijn commissaris functie bij Siers wil neerleggen. Als ervaren CEO heeft ze een brede achtergrond binnen de wereld van bouw en installatietechniek, met brede managementervaring op het gebied van strategie- en organisatie ontwikkeling bij onder andere Strukton en Imtech. Daarnaast heeft ze veel kennis en expertise op het gebied van innovaties en duurzaamheid, dit past goed bij de bedrijfsfilosofie van Siers en is een waardevolle aanvulling. Siers Groep Oldenzaal B.V. verwacht met mevrouw Boelhouwer door haar brede management- en toezichthoudende ervaring een zeer maatschappelijk betrokken en sociale commissaris in huis te hebben gehaald. De andere leden van de Raad van Commissarissen van Siers Groep Oldenzaal zijn mevrouw drs. D. Foolen, de heer drs. E.H.Th.M. Nijpels en de heer C. van Vliet.
 • Grootste laadparkeergarage ter wereld opent in Utrecht

  Grootste laadparkeergarage ter wereld opent in Utrecht
  A.S.R. heeft 16 september de grootste, bi-directionele laadgarage voor elektrische auto’s ter wereld in gebruik genomen. De officiële opening werd verricht door de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma, samen met Jos Baeten, CEO van a.s.r. In deze duurzame garage aan de Archimedeslaan kunnen 250 elektrische auto’s van medewerkers tegelijkertijd opladen en ontladen. Siers Installatietechniek leverde en plaatste de laadinfrastructuur, welke wij in samenwerking met We Drive Solar hebben ontwikkeld, voor dit project.
 • Nieuwste haspelwagens 'Ready to roll'

  Nieuwste haspelwagens 'Ready to roll'
  Afgelopen vrijdag 27 augustus stonden enkele medewerkers in Dordrecht met een grote glimlach hun nieuwste aanwinst te bewonderen; drie "Thaler" haspelwagens. Met deze haspels zijn wij goed voorbereid op de toekomst, deze joekels kunnen met gemak het gewicht van haspels aan die nog momenteel nog niet eens bestaan.
 • Siers GmbH: thuis in Emsbüren

  Siers GmbH: thuis in Emsbüren
  Zeventigduizend. Dat is het aantal woningen dat Siers GmbH de afgelopen jaren heeft aangesloten op het glasvezelnet in Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen. Al sinds 2013 is Siers één van de Nederlandse infra-aannemers die dagelijks in deze deelstaten zichtbaar aanwezig is in de openbare ruimte.
 • Nieuw 5 jarig contract Siers Telecom en VodafoneZiggo

  Nieuw 5 jarig contract Siers Telecom en VodafoneZiggo
  De onderhandelingen waren een tijd geleden al gestart maar sinds eind april is het officieel; Siers Telecom heeft, in samenwerking met Allinq en VodafoneZiggo, voor de komende 5 jaar een overeenkomst bereikt om de werkzaamheden in Noordoost-Nederland voort te zetten.
 • Siers Groep volledig eigenaar PrivatiS Infrabeheer B.V.

  Siers Groep volledig eigenaar PrivatiS Infrabeheer B.V.
  Eind 2014 ontstond uit de samenwerking tussen Siers en Klein Poelhuis de oprichting van PrivatiS Infrabeheer B.V. Met het plaatsen van de laatste handtekening van Peter Siers, is het familiebedrijf Siers, met ingang van 1 januari 2021, volledig eigenaar geworden van PrivatiS Infrabeheer B.V.
 • Siers aan de slag met brossaneringen in Amersfoort

  Siers aan de slag met brossaneringen in Amersfoort
  Stedin Netbeheer en Vitens Waterbedrijf gaan in hun voorzieningsgebied de zogenoemde ‘brosse’ leidingen vervangen en de elektrakabels verzwaren. Brosse leidingen zijn leidingen van asbestcement (AC) of grijs gietijzer (GY). Siers heeft de opdracht gekregen om in Amersfoort deze werkzaamheden uit te voeren. Het gaat om ruim 75 km gasleiding, 55 km drinkwaterleiding en circa 20 km elektrakabels. De werkzaamheden zullen eind 2027 gereed zijn.
 • Regio West heeft trede 3 behaald van de veiligheidsladder

  Regio West heeft trede 3 behaald van de veiligheidsladder
  Wij kunnen vol trots melden dat we de veiligheidsladder trede 3 positief hebben afgerond in regio West. Dit geeft aan dat we actief met veiligheid bezig zijn, we het belang erkennen van veiligheidsregels en proberen iedereen mee te nemen in het verhaal waarom veilig werken zo belangrijk is.
 • Twentse bedrijven verduurzamen samen de regio: Ter Steege, DVEP Energie en Siers

  Twentse bedrijven verduurzamen samen de regio: Ter Steege, DVEP Energie en Siers
  Een uitzonderlijk fijne samenwerking tussen drie Twentse bedrijven levert een grote bijdrage aan de verduurzaming van de regio. Samen zijn Siers, Ter Steege en DVEP Energie nu al verantwoordelijk voor de installatie van ruim vijfduizend zonnepanelen. In totaal betekent dit meer dan 1,5 Megawatt geïnstalleerd vermogen, goed voor de productie van ruim 1.500.000 kWh groene energie per jaar. Dit is genoeg energie voor 382 huishoudens per jaar.
 • Van bloeddruk naar oliedruk

  Van bloeddruk naar oliedruk
  Vol gepaste trots zet Rob Beernink, teamleider werkplaats bij Siers, de nieuwste haspelwagens als ware fotomodellen op een rijtje. “Vroeger moesten onze mensen nog met spierkracht die haspels omhoog tillen, wat een werk.” Vandaag de dag gebeurt dit met behulp van hydrauliek. “Oftewel van bloeddruk naar oliedruk, grapt hij”.
 • De waarde van 3D voor de ondergrondse infra

  De waarde van 3D voor de ondergrondse infra
  Wat is de toegevoegde waarde van 3d-modellen voor aannemers in de ondergrondse infrastructuur? Dat is de vraag die centraal staat in de thesis van Mechiel van Manen, student Civiele Techniek aan de Universiteit Twente. Hij onderzoekt voor Siers Infraconsult hoe ondergrondse infra-aannemers kunnen innoveren: naar 3D, 4D en wellicht in de toekomst zelfs naar 5D, 6D en 7D.
 • Weer aan het werk achter de voordeur in Dedemsvaart

  Weer aan het werk achter de voordeur in Dedemsvaart
  Siers is in Dedemsvaart weer begonnen met het saneren van gasleidingen. In opdracht van Rendo krijgen 600 woningen een nieuwe aansluiting in hun huis. De werkzaamheden lagen stil vanwege de maatregelen als gevolg het COVID-19-virus. Het werken achter de voordeur kon even niet meer. Althans niet in huizen in bewoonde staat.
 • Laadinfrastructuur Lomboxnet / Siers nu ook bij Siers-kantoren

  Laadinfrastructuur Lomboxnet / Siers nu ook bij Siers-kantoren
  Siers heeft het aantal laadplekken voor elektrische auto’s bij haar vestigingen fors uitgebreid. Bij de kantoren in Oldenzaal en Elst zijn nieuwe palen geplaatst; in Almere en Dordrecht zijn ze volgende week klaar voor gebruik. Siers had al oplaadmogelijkheden bij de verschillende vestigingen. De bestaande palen daar zijn vervangen door laadpalen die Siers samen met Lomboxnet ontwikkelde.
 • Bij duurzaam bouwen hoort ook slim laden

  Bij duurzaam bouwen hoort ook slim laden
  Triodos Bank heeft met bidirectioneel laden bij hun nieuwe hoofdkantoor in Driebergen een wereldprimeur. Onder een enorme parkeerluifel met pv-panelen, zorgen 126 laadpalen ervoor dat accu’s van elektrische auto’s stroom opslaan of afgeven aan het duurzame, remontabele hoofdkantoor. ‘Duurzaam bouwen is ook slim laden voor duurzame mobiliteit’, zegt Ellen Wiewel, programmamanager van het project. Per eind november is het hoofdkantoor van Triodos Bank gevestigd in een remontabel houten gebouw met zeer lage ecologische impact. Om biodiversiteit te bevorderen, plaatste de bank groendaken op het bovenste deel van het hoofdgebouw. Zonnepanelen waren geen optie, omdat het kantoor op landgoed De Reehorst - nabij station Driebergen-Zeist - in de schaduw valt van eeuwenoude bomen. Dat wordt goedgemaakt door een overdekt parkeerterrein met ruim 3.250 m2 pv-panelen, die stroom aan het hoofdgebouw leveren.
 • Laadpaal wordt mijlpaal! 500e laadpaal geplaatst.

  Laadpaal wordt mijlpaal! 500e laadpaal geplaatst.
  Terwijl er dagelijks honderden nieuwe Tesla Model 3's van de boot rollen, plaatst Utrecht tot de kerst elke dag nieuwe laadpalen. In Utrecht wordt vandaag in aanwezigheid van wethouder Linda Voortman de 500ste openbare laadpaal in de stad geplaatst.
 • Fietsmaatjes

  Fietsmaatjes
  Achttien Siers-collega’s deden in 2019 mee aan Fietsmaatjes, een project van de provincie Overijssel, waarmee fietsen naar je werk wordt gestimuleerd. In totaal fietsten ze ruim 16.000 kilometer. De CO2-besparing was ruim 2 ton.
 • Trots op behalen ISO 27001-certificaat

  Trots op behalen ISO 27001-certificaat
  Siers heeft de audits voor ISO 27001 succesvol afgerond en het certificaat officieel op naam staan. ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. Met het certificaat laten we zien dat we onze systemen en werkwijzen goed hebben beveiligd tegen bijvoorbeeld datalekken. “We zijn trots”, aldus Edwin Timmerman, afdelingshoofd ICT van Siers en benadrukt: “we hebben dit als gehele Siers Groep voor elkaar gekregen. Alle medewerkers van Siers hebben hun steentje bijgedragen.” De afdeling ICT heeft de certificering, in samenwerking met de KAM-afdeling van Siers, begeleid.
 • Plastic bekers en roerstaafjes verbannen binnen Siers 💚🌳☕🌎

  Plastic bekers en roerstaafjes verbannen binnen Siers 💚🌳☕🌎
  De plastic bekertjes en roerstaafjes op alle locaties van Siers zijn vanaf vandaag verleden tijd. Op initiatief van de ondernemersraad en in overleg met de directie worden vanaf nu kartonnen bekers en houten roerstaafjes ingekocht. De artikelen zijn inmiddels toegevoegd aan de bestellijsten voor de vestigingen. De plastic bekertjes en roerstaafjes zijn van de lijst verwijderd. De voorraad plastic bekertjes en staafjes in de kantoren en keten mag worden opgemaakt. De nieuwe bekers van karton mogen overigens bij het oud papier. Vanaf 2021 zijn producten die zijn gemaakt van wegwerpplastic verboden in de Europese lidstaten. Het gaat om borden, bestek, bekertjes, rietjes, roerstaafjes, maar ook wattenstaafjes en ballonstokjes.
 • Utrecht Science Park eerste campus met groot bidirectioneel laadnetwerk

  Utrecht Science Park eerste campus met groot bidirectioneel laadnetwerk
  Met tweeëndertig gloednieuwe Smart Solar Charging laadpunten is het Utrecht Science Park de eerste campus ter wereld die bidirectioneel laden volgens de nieuwe open standaard ISO 15118 mogelijk maakt. Dit laadsysteem kan elektrische auto’s zowel laden als ontladen, zodat zij actief bijdragen aan slimme energienetwerken. Op 16 oktober 2019 vond de officiële lancering plaats op het Utrecht Science Park.
 • Start bouwteamsamenwerking met Enexis

  Start bouwteamsamenwerking met Enexis
  De komende jaren gaat Siers voor Enexis grote projecten uitvoeren. Zonneparken en windparken worden aangelegd, energie moet teruggeleverd worden. Er is te weinig capaciteit om dat met de huidige bekabeling te realiseren. Enexis kan dat niet alleen. En ook één aannemer kan dit niet aan. Binnen het solocontract met Enexis gaan daarom de vijf aannemers, onder wie Siers, aan de slag met zogenoemde DOL-projecten (Duurzaam op Land). De versnelde energietransitie vraagt ook om een andere manier van samenwerken.
 • Gaslekdetectie bij Siers: kennis, ervaring en innovatie

  Gaslekdetectie bij Siers: kennis, ervaring en innovatie
  Gaslekzoeker is een bijzonder beroep. Het vraagt een hoge mate van zelfstandigheid. De gaslekzoeker is vooral het visitekaartje van de netbeheerder. Siers beschikt binnen het ondergrondse infra-pakket ook over een afdeling gaslekdetectie. De veertien gaslekzoekers van Siers lopen op jaarbasis zo’n 20.000 kilometer, waarbij ze zo’n 7500 km hoofdleiding detecteren en dat gebeurt in de periode van maart tot november. Het is dus seizoenswerk. De gaslekzoekers van Siers blijven binnen het bedrijf aan het werk door ze buiten dit seizoen ander werk aan te bieden. De vele disciplines binnen Siers maken dat dit vrij eenvoudig kan. Bij aanvang van het nieuwe seizoen zijn de ervaren gaslekzoekers weer terug op hun post.
 • 3D scanner voor Siers Infraconsult

  3D scanner voor Siers Infraconsult
  Hij scant twee miljoen punten per seconde. Dat is de kracht van de Leica RTC360 3D laserscanner, sinds kort in het bezit van Siers Infraconsult. Het apparaat heeft ingebouwde camera’s die middels ‘VIS’ technologie meerdere standpunten semi-automatisch samenvoegt tot één puntenwolk. Daarnaast levert het apparaat binnen twee minuten een verbluffend resultaat van een puntenwolk inclusief onderliggende HDR foto’s. De scanner kan een ruimte binnen of een locatie buiten volledig inscannen en deze vervolgens driedimensionaal in beeld brengen. Deze zijn vervolgens direct op de tablet in 3D te bekijken.
 • Gamers en gymdocent aan de slag als technisch tekenaar

  Gamers en gymdocent aan de slag als technisch tekenaar
  “Eerst zorgen dat je meer, goed personeel hebt, dan word je als bedrijf vanzelf gedwongen om op zoek te gaan naar meer werk.” Dat is het motto van Jochen Tulp, adjunct-directeur Infraconsult bij de Siers Groep in Oldenzaal. Het bedrijf biedt ondersteunende diensten voor het ontwerp en de aanleg van ondergrondse infra. Als je wil werken, krijg je van Tulp een kans. Zijn doel? “Elke maand hebben we minstens één instromer.” Volgens hem is zo’n ambitieuze doelstelling de beste strategie.
 • Nieuwe samenwerking Vattenfall en Siers

  Nieuwe samenwerking Vattenfall en Siers
  Siers heeft haar werkzaamheden voor de aanleg en het onderhoud van stadsverwarming voor Vattenfall (voorheen Nuon) uitgebreid naar de regio Arnhem/Nijmegen. De werkzaamheden betekenen voor Siers een groei in de omzet en uitbreiding van personeel zoals monteurs, isoleerders, lassers, voorlieden en uitvoerders.
 • Middenspanningskabels leggen voor Zonnepark Hoogeveen

  Middenspanningskabels leggen voor Zonnepark Hoogeveen
  Siers is gestart met de aanleg van de middenspanningsverbinding voor Zonnepark Oosterveld in Hoogeveen. Er komen vier bundels over een lengte van 5,5 kilometer. Dat vraagt om veel ruimte, zowel door de openbare ruimte, particulier terrein als een woonwijk. Voor RENDO ontwierpen we in bouwteam het plan voor de kabelverbinding. Die begint bij het inkoopstation van Enexis aan de Toldijk en eindigt bij het nieuwe zonnepark aan de N48. De oplevering is eind 2019.
 • Zonnepanelen geïnstalleerd

  Zonnepanelen geïnstalleerd
  Het hoofdkantoor van Siers in Oldenzaal aan de Schuttersveldstraat 22 krijgt sindskort energie van enkele honderden zonnepanelen. De voorbereidingen voor het monteren van de panelen zijn in februari gestart, het isoleren van het dak en het leggen van de nieuwe dakbedekking. Dit zorgt overigens voor een stijging van de Rc-waarde (isolatiewaarde) van 1 naar 3,5.
 • LomboxNet en Siers: partners in elektrisch autorijden

  LomboxNet en Siers: partners in elektrisch autorijden
  Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander was er op donderdag 21 maart bij. De lancering van We Drive Solar in de Utrechtse wijk Lombok kreeg daarmee een koninklijk tintje. We Drive Solar is een technisch hoogstandje op het gebied van elektrisch rijden. Maar het gaat hier namelijk niet alleen over ‘wat laadpalen in de stad’. “Het is een compleet ecosysteem waarbij naast mobiliteit ook stationaire opslag een belangrijk onderdeel is. Door opslag van energie in de autobatterij creëer je op wijkniveau een smart grid om het net te ontlasten”, licht projectmanager Paul van der Vegt van Siers toe. Hij was er, samen met bedrijfsleider Ben Olde Boerrigter, bij om onze rol in het project toe te lichten: partner in de ontwikkeling, het leveren van de laadobjecten, de laadinfrastructuur en het beheer en onderhoud ervan.
 • Stadsbreed netwerk van publieke laadpalen in Utrecht

  Stadsbreed netwerk van publieke laadpalen in Utrecht
  De Gemeente Utrecht en LomboXnet gaan dit jaar ten minste 145 publieke laadpalen voor elektrische auto’s plaatsen. Deze innovatieve laadpalen zijn geschikt om zonne-energie op te slaan in de batterijen van elektrische auto’s en terug te leveren aan de buurt. De laadpalen bieden dus zowel de mogelijkheid om een auto op te laden, als toekomstige auto’s te ontladen.
 • Eurofiber tekent langjarige contracten met aannemers.

  Eurofiber tekent langjarige contracten met aannemers.
  Maarssen, 25 september 2018 - Eurofiber Nederland heeft contracten gesloten met BAM Infra Nederland, Siers, VW Telecom en NKM Network Services voor de aanleg van glasvezelverbindingen. De overeenkomsten hebben een looptijd van vijf jaar.
 • Siers genomineerd voor de UNETO-VNI Innovatie Award

  Siers genomineerd voor de UNETO-VNI Innovatie Award
  UNETO-VNI reikt dit jaar voor de tweede keer de Innovatie Award uit. De hoofdredactie van het vakblad E&W Installatietechniek heeft tien projecten genomineerd die voor de Award in aanmerking komen. De projecten dragen op een inventieve en technisch hoogstaande manier bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. De vakjury heeft met name gekeken naar innovatie, vakmanschap, ondernemerschap en ketensamenwerking.
 • Megabatterij vangt pieken op bij Jaarbeurs in Utrecht

  Megabatterij vangt pieken op bij Jaarbeurs in Utrecht
  In Utrecht gebeurt wat moois: op de parkeerplaats van de Jaarbeurs werd half maart de eerste grote binnenstedelijke opslag voor zonne-energie in Nederland geplaatst. Deze Powerpack maakt het mogelijk het elektriciteitsnet te balanceren door lokaal opgewekte zonne-energie op te slaan en weer af te geven wanneer dat nodig is.
 • Siers Groep Oldenzaal breidt haar portfolio uit met eigen detacheringsbedrijf ViaSiers!

  Siers Groep Oldenzaal breidt haar portfolio uit met eigen detacheringsbedrijf ViaSiers!
  Met het opstarten van het detacheringsbedrijf ViaSiers denkt Siers, door zelf te scouten in de markt, grip te krijgen op deze groei. Door middel van het geven van interne opleidingen en trainingen, wil Siers die kwaliteit borgen die dagelijks nodig is om haar werkzaamheden naar tevredenheid van onze opdrachtgevers uit te voeren. De diversiteit aan functies is erg groot. Voor alle vooropleidingen zijn er kansen bij ViaSiers, of iemand nu starter is of al veel ervaring heeft opgedaan binnen het arbeidsproces.
 • NIEUWE COMMISSARIS VOOR SIERS

  NIEUWE COMMISSARIS VOOR SIERS
  Mevrouw drs. D. (Danielle) Foolen is door de Raad van Commissarissen benoemd tot Commissaris van Siers Groep Oldenzaal B.V. Zij vervult daarmee de vacature die is ontstaan nadat de heer C. van Vliet heeft aangegeven dat hij, na een periode van 25 jaar, zijn commissaris functie bij Siers wil neerleggen.
 • Hoog bezoek aan Glasvezel De Wolden

  Hoog bezoek aan Glasvezel De Wolden
  De Drentse Commissaris van de Koning Jozias van Aartsen bracht woensdag 30 augustus, in gezelschap van een aantal leden van de VVD-fractie, een bezoek aan bewonersinitiatief Glasvezel De Wolden.
 • Siers Infraconsult heeft zich een plek weten te bemachtigen in de Top 50 Ingenieursbureaus

  Siers Infraconsult heeft zich een plek weten te bemachtigen in de Top 50 Ingenieursbureaus
  ​In deze top 50, samengesteld door het Technisch Weekblad, zijn opvallende veranderingen en opmerkelijke cijfers waar te nemen. Zo ook die van Siers Infraconsult, waarbij de omzet vorig jaar is toegenomen met een forse 43%. Volgens directeur Harry Moek is dat te verklaren door de heropleving in de bouw na jaren van stilstand. Ook staan gemeenten en netwerkbeheerders voor grote onderhoudsprojecten, omdat veel kabels en leidingen aan het eind van hun levensduur zijn. Tegelijkertijd raakt de ondergrond voller en voller en daarmee ook de kwetsbaarheid als de spade de grond in moet.
 • MVO zelfverklaring

  MVO zelfverklaring
  De basis voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is de ISO 26000. Aangezien bij veel organisaties wel de wens bestaat kenbaar en aantoonbaar te maken dat zij MVO toepassen in hun organisatie, heeft het Nederlandse Normalisatie Instituut de NPR 9026 ontwikkeld. Deze Nederlandse richtlijn is een uitwerking voor organisaties van de ISO 26000 en bestaat uit een zelfverklaring.
 • Siers door Liander verkozen tot beste aannemer 2016

  Siers door Liander verkozen tot beste aannemer 2016
  De afdeling Aansluitingen Veiligheid & Kwaliteit van Liander heeft Siers verkozen tot beste aannemer van 2016. Waar Siers in 2015 nog op de derde plaats is beland, hebben we in 2016 de beste score behaald ten aanzien van de geleverde Veiligheid & Kwaliteit. Deze score is vastgesteld aan de hand van kwaliteitscontroles, montagefouten en gasbeproevingen. Als dank voor de geleverde prestatie verleent Liander Aansluitingen deze oorkonde.
 • Internationaal bezoek bij Siers

  Internationaal bezoek bij Siers
  Donderdag 15 december opende Siers haar deuren voor twee internationale studenten. Deze studenten doen mee aan een uitwisselingsprogramma van het Saxion. Derdejaars studenten Bedrijfseconomie Joost Elderink en Simon Hevink aan het woord.
 • Nieuwe commissaris voor Siers

  Nieuwe commissaris voor Siers
  De heer A.J.M. (Ton) Heerts is door de Raad van Commissarissen benoemd tot Commissaris van Siers Groep Oldenzaal B.V.. Hij vervult daarmee de vacature die eind vorig jaar ontstond na het overlijden van Prof. em. Dr. Lense Koopmans.
 • Siers als SEI-erkend installateur

  Siers als SEI-erkend installateur
  Het is voor opdrachtgevers – consumenten en zakelijke afnemers – lastig om een vakbekwame installateur te onderscheiden van een beunhaas. Met een erkenning Zonnestroom (PV) kan het installatiebedrijf laten zien dat bij hem in ieder geval de juiste kennis van zonnestroominstallaties aanwezig is om dit werk uit te voeren. Siers heeft jarenlange ervaring op het gebied van zonnestroom en ziet het belang van het aantonen van onze kwaliteiten op dat vlak. Een kwaliteitslabel schept vertrouwen en geeft zekerheid dat het installatiewerk veilig en deskundig wordt uitgevoerd.
 • Nog 5 seizoenen Siers Groep theaterzaal

  Nog 5 seizoenen Siers Groep theaterzaal
  Ook de komende 5 jaar zullen bezoekers van Stadstheater De Bond de Siers Groep theaterzaal betreden. Siers zal als hoofdsponsor aan Stadstheater De Bond in Oldenzaal verbonden blijven.
 • Dag van de Bouw Zaterdag 4 juni

  Dag van de Bouw Zaterdag 4 juni
  GOA-Leidingtechniek stelt haar praktijkinstructielokalen open tijdens de Dag van de Bouw Zaterdag 4 juni. Er valt bij GOA genoeg te zien en mee te maken op zaterdag 4 juni. Ze nodigen iedereen dan ook van harte uit om een kijkje te komen nemen in de praktijkinstructielokalen van GOA. U kunt zelfstandig of onder begeleiding van de monteurs diverse montagetechnieken uitproberen. Op deze manier kunt u het vak ervaren en een indruk krijgen van wat er allemaal nodig is om uw gas/water/warmte/elektra en data aan te leggen en beschikbaar te houden.”
 • Contractondertekening Ziggo

  Contractondertekening Ziggo
  Zoals eerder dit jaar aangekondigd, zijn de regio’s van Ziggo herverdeeld. Siers zal, in samenwerking met partner Schuuring, alle werkzaamheden in de regio Zwolle uitvoeren, van engineering en uitvoering tot oplevering. Het ondertekenen van dit 3-jarige raamcontract vond plaats op donderdag 14 april jl.
 • Maatschappelijk verantwoord hergebruik

  Maatschappelijk verantwoord hergebruik
  Onlangs heeft Siers een groot aantal afgekeurde en (deels) kapotte haspels geschonken aan de organisatie van het Ribs & Blues festival in Raalte. Op een creatieve manier werd de haspels nieuw leven ingeblazen.
 • Aftrap project NONed

  Aftrap project NONed
  Een bijzonder project verdient een bijzondere aftrap. Op zondag 10 april jl. is het gehele projectteam dat werkzaam is voor NONed uitgenodigd voor de wedstrijd FC Twente – Feyenoord.
 • (Her)certificering personeel

  (Her)certificering personeel
  Bij Siers vinden we het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen en blijven voldoen aan de laatste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo lang je in dienst bent van Siers, volg je opleidingen.
 • Contractverlenging sponsoring Quick '20

  Contractverlenging sponsoring Quick '20
  Na afloop van ons driejarige contract als hoofdsponsor van de elftallen Zaterdag 1 en Zondag 1 van Quick ’20 hebben we opnieuw een contract afgesloten voor de komende 3 seizoenen.
 • Familiebedrijven maken vuist

  Familiebedrijven maken vuist
  Privatis werd vorig jaar opgericht door Klein Poelhuis Installatietechniek in Hengelo en Siers in Oldenzaal. Zowel Klein Poelhuis als Siers, van oorsprong familiebedrijven, zijn regionaal grote spelers binnen de energiemarkt die ook landelijk een graantje meepikken. Door samenwerking willen beide bedrijven één vuist maken om zo klanten beter te kunnen bedienen, maar ook om meer concurrerend te werken en om werkgelegenheid veilig te stellen. Klein Poelhuis, met 250 werknemers in vaste dienst, heeft vestigingen in Hengelo, Emmeloord en Winterswijk. Siers met 600 werknemers in vaste dienst heeft vestigingen in Oldenzaal, Raalte, Twello, Waddinxveen, Hasselt en Ridderkerk. Door tijdelijke inhuur van mensen kan het aantal werknemers met name in de zomermaanden verdubbelen. Klein Poelhuis werkt onder meer voor de UT Twente, Urenco, Dimenco, Koninklijke Marine, Eaton, Stork en Siemens. Siers werkt voor álle landelijke netbeheerders, water- en mediabedrijven en ook bijvoorbeeld Reggefiber.
 • Siers denkt aan het milieu

  Siers denkt aan het milieu
  Met de komst van steeds meer elektrische en hybride auto’s hebben wij de voorzieningen rondom onze panden daarop aangepast. De geplaatste laadpalen zijn echter niet altijd even goed bereikbaar voor dit type voertuig, bijvoorbeeld doordat er andere auto’s staan geparkeerd.
 • Siers wielertocht!

  Siers wielertocht!
  Het mooie weer, de landelijke route, het prettige gezelschap en de drankjes en hapjes op zijn tijd, hebben de Siers wielertocht 2015 weer tot een groot succes gemaakt!
 • Nieuwe website 'live'

  Nieuwe website 'live'
  Onze nieuwe website is “live” gegaan. Reden voor een nieuwe website is onder andere dat we als organisatie steeds meer als één Siers naar buiten treden.
 • Siers Groep overhandigt donatie aan De Höfte

  Siers Groep overhandigt donatie aan De Höfte
  Met zijn jarenlange inzet voor diverse verenigingen, organisaties, stichtingen en medewerkers is Herman Siers, oprichter van de Siers Groep, een gekende en gewaardeerde Oldenzaler geworden. Nadat zijn zoon Peter Siers in 1994 het stokje overnam, werd hem meteen ook deze maatschappelijke functie overgedragen.
 • 260 vierkante meter Tourgevoel in Nieuweroord

  260 vierkante meter Tourgevoel in Nieuweroord
  260 vierkante meter 'Tourgevoel' hangt sinds gisteren rond een bouwplaats in het Utrechtse park Nieuweroord, langs het spoor vlak achter gebouw de Inktpot. Kleurrijke doeken met beelden uit de Tour de France en informatie over de Tourstart bedekken hekken rond een tijdelijke opslagplaats in het park.
 • Siers opent Domotica Info Centrum Oldenzaal

  Siers opent Domotica Info Centrum Oldenzaal
  Siers Installatietechniek nodigt u uit eens een kijkje te nemen in ons Domotica Info Centrum. Deze showroom is ingericht door Seiger Wonen, in samenwerking met Gira en Siers Installatietechniek. Hier kunt u zien wat het Domotica systeem van Gira in huis heeft.
 • Nieuwe Euro 6 Servicetruck

  Nieuwe Euro 6 Servicetruck
  Binnen de Siers Groep wordt MVO onderverdeeld in mens, milieu en maatschappij. Dit doen we door op een verantwoorde manier een balans te vinden tussen economisch rendement, de kwaliteit van het leefmilieu en het welzijn van de mensen binnen en buiten de onderneming.
 • Siers realiseert meer dan 1.000 huisaansluitingen per week

  Siers realiseert meer dan 1.000 huisaansluitingen per week
  Cogas sluit in hoog tempo woningen aan op glasvezelnetwerk in Almelo In Almelo wordt in verschillende wijken hard gewerkt aan de aanleg van glasvezel. In totaal komt er circa 7000 km glasvezel in de grond en worden ruim 34.000 woningen aangesloten op het netwerk van de toekomst.
 • De Kippen op stok

  De Kippen op stok
  Op 5 augustus hebben medewerkers van de Siers Groep Oldenzaal B.V. Enexis en daarmee de familie Boon uit de brand geholpen tijdens de bouwvakvakantie.
 • Gouden Las op project Leiding over Noord

  Gouden Las op project Leiding over Noord
  Donderdag 31 juli was een memorabele dag voor Siers Groep. Het project Leiding over Noord, de aanleg van het warmtenetwerk in Rotterdam, waarvan Siers Leiding-Montageprojekten een deel aanlegt, bereikte de milestone van de zgn. ´Gouden Las´.
 • Eerste abonnee op glasvezel in Almelo

  Eerste abonnee op glasvezel in Almelo
  ALMELO - Wethouder Anja Timmer heeft gisteren de eerste woning in Almelo officieel aangesloten op het glasvezelnetwerk. De familie Pouwel in de wijk Kluppelshuizen kan als eerste in de stad gebruikmaken van het netwerk
 • Siers Groep gecertificeerd voor CO2-prestatieladder

  Siers Groep gecertificeerd voor CO2-prestatieladder
  Siers Groep is begin juni door KIWA gecertificeerd voor niveau 4 van de CO2-prestatieladder. Siers Groep was al enkele jaren aangesloten bij Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) en rapporteerde jaarlijks over de CO2-footprint.
 • Siers Infraconsult B.V. is een feit!

  Siers Infraconsult B.V. is een feit!
  Met ingang van 4 juni 2014 hebben Tablin Technisch Adviesburo B.V., Siers Technisch Bedrijfsbureau en de afdeling KAM (Kwaliteit, Arbo en Milieu) hun krachten gebundeld in Siers Infraconsult B.V.
 • Siers zet handtekening onder nieuw contract

  Siers zet handtekening onder nieuw contract
  Op 26 april jongstleden heeft Siers Leiding- Montageprojekten Oldenzaal B.V. haar handtekening gezet onder een nieuw driejarig contract, met optie tot verlenging, voor de gecombineerde aanleg van kabels en leidingen op de Veluwe.
 • Siers tekent partnershipcontract met Ziggo

  Siers tekent partnershipcontract met Ziggo
  Op 28 maart jongstleden heeft Siers Telecom haar handtekening gezet onder een partnershipcontract met Ziggo. Dit partnership betreft een overeenkomst voor nieuwbouw, reconstructies, na-aanleg en ombouwprojecten in de provincie Zuid-Holland en het zuidelijke gedeelte van de provincie Utrecht.
 • Siers Telecom B.V. blij en trots met opdracht

  Siers Telecom B.V. blij en trots met opdracht
  Cogas is een aantal jaren geleden begonnen met de aanleg van glasvezel in een aantal wijken van Almelo. Na de vakantie zal de grootschalige uitrol starten. Dit betekent dat we zo'n 34.000 huishoudens voorzien van een kosteloze glasvezelaansluiting.
 • Siers Groep wint Enexis Contractor Safety Award 2012

  Siers Groep wint Enexis Contractor Safety Award 2012
  “Een familiebedrijf met een kleine afstand tussen management en personeel, dat naar mensen kijkt en daardoor snel kan handelen.” Zo omschreef Han Fennema, CEO van netbeheerder Enexis de Siers Groep Oldenzaal BV dat donderdag 29 november 2012 voor de derde keer in haar bestaan de Enexis Contractor Safety Award wist te winnen.