Saneren hoofdleiding en aansluitleidingen te Deurningen

Saneren hoofdleiding en aansluitleidingen te Deurningen

Cogas en Vitens hebben samen een project op de markt gebracht voor het saneren van zowel de hoofd- als aansluitleidingen in Deurningen. Na de aanbesteding heeft Siers Leiding-Montageprojekten Oldenzaal B.V. het werk gegund gekregen.

In het totaal moeten de aansluitleidingen gas van 205 woningen gesaneerd worden en van 16 woningen de water aansluitingen. Daarnaast moeten er voor het water ook nog een 29 aansluitingen overgezet worden. In dit project gaan we bijna 1600 meter nieuwe gas hoofdleidingen aanleggen en zo’n 370 meter water hoofdleidingen. Nadat alle woningen zijn gesaneerd dient er ook nog 1600 meter leidingwerk gerooid te worden.

Het project is eind september aanbesteed en het moet voor het einde van 2012 worden afgerond, dit vergt een goede afstemming met:

  • De planning van zowel de hoofd- als aansluitleiding ploegen
  • De gemeente
  • De bewoners betreffende de aanleg van hoofdleidingen
  • De bewoners betreffende het saneren van aansluitleidingen
Nadat in week 41 is gestart met één hoofdleidingploeg hebben we deze capaciteit al snel uitgebreid naar een tweetal ploegen. De nieuwe aanleg van de hoofdleidingen is op tijd afgerond. Er is nu door één ploeg een start gemaakt met het rooien van de oude leidingen. Met het saneren van de aansluitleidingen is in week 42 gestart, waarbij er in sommige weken zo’n 40 woningen worden gesaneerd.

Het leveren van kwaliteit en veiligheid staan hoog in het vaandel. Samen met onze opdrachtgevers Cogas en Vitens, trachten wij dit project binnen de gestelde tijd af te ronden.

Terug naar projectoverzicht