Meester J.B. Kanlaan in Staphorst

Meester J.B. Kanlaan in Staphorst

In Staphorst heeft uitvoerder Dirk Jan Bronkhorst het project Meester J.B. Kanlaan in uitvoering. Dagelijks fietsen er tientallen mensen langs deze doorgaande weg van Staphorst naar Nieuwleusen, waaronder vele tieners op weg naar school. Het verkeer rijdt hier altijd hard en houdt onvoldoende rekening met de fietsers.

De gemeente heeft uiteindelijk besloten het fietspad te verleggen, zodat deze apart ligt van de rijbaan en een stuk veiliger wordt voor fietsers. Dat heeft veel voeten in aarde gehad. Alle aanwonenden is verzocht een stuk grond af te staan aan de gemeente, uiteraard tegen vergoeding. Toen dat eenmaal gelukt was, begon de uitdaging pas echt. Bomen langs de route moesten gerooid worden, er moest een aannemer gevonden worden voor de uitvoering van het project en het plan van aanpak moest door alle partijen worden goedgekeurd. Dat maakte dat het project al meerdere malen is uitgesteld. Waar Siers in oktober al zou starten met het verleggen van de kabels en leidingen, konden ze pas eind april aan de slag.

De rijbaan zelf wordt niet verbreed, maar de sloot ernaast wordt wel verlegd. Siers gaat voor de aannemer uit om alle kabels en leidingen te verleggen en moet daarbij ook alle huisaansluitingen overzetten. Het gaat om een combiklus, waarbij Rendo opdrachtgever is voor het gas, Enexis voor de kabels en Vitens voor het water.  

De planning is behoorlijk krap. Het tracé, met een totale lengte van 3.200 meter, moet binnen 3 maanden gereed zijn. Voorman Jan Otten geeft aan dat dat weleens krap kon worden.

Terug naar projectoverzicht