Weer aan het werk achter de voordeur in Dedemsvaart

Weer aan het werk achter de voordeur in Dedemsvaart

Weer aan het werk achter de voordeur in Dedemsvaart

Siers is in Dedemsvaart weer begonnen met het saneren van gasleidingen. In opdracht van Rendo krijgen 600 woningen een nieuwe aansluiting in hun huis. De werkzaamheden lagen stil vanwege de maatregelen als gevolg het COVID-19-virus. Het werken achter de voordeur kon even niet meer. Althans niet in huizen in bewoonde staat. 

Huisaansluitingen voor gas moeten aan het einde van hun levensduur vervangen worden. Dat is in de praktijk rond de dertig jaar. Dit doet Rendo, net als andere netbeheerders, uit het oogpunt van veiligheid. Een oude aansluiting kan risicovol zijn. Saneren van aansluitingen, zoals we dat noemen, is dus vooral bedoeld om veiligheid voor de klant te bieden.

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden die achter de voordeur plaatsvinden, nemen onze medewerkers strikte voorzorgsmaatregelen. Zo sturen wij eerst een schouwer om eventueel afspraken te maken en de bewoners te vertellen hoe Siers te werk gaat. Onze monteur houdt de anderhalve meter afstand en stelt onder meer vragen over eventuele gezondheidsklachten. Wanneer de bewoner of de monteur twijfelt, spreken wij af later terug te komen. Siers heeft alle maatregelen die de monteur moet nemen in een document samengevat (‘Veilig werken achter de voordeur’). Dit document heeft de monteur, samen met de ‘Procedure veilig werken op de bouwplaats’ standaard bij zich.

Door te werken volgens de richtlijnen kan Siers de aansluitingen veilig vervangen. Hierdoor is de veiligheid voor de klant weer gewaarborgd en laat de monteur een tevreden klant achter.

Terug naar nieuwsoverzicht