Siers zet handtekening onder nieuw contract

Siers zet handtekening onder nieuw contract

Siers zet handtekening onder nieuw contract

Op 26 april jongstleden heeft Siers Leiding- Montageprojekten Oldenzaal B.V. haar handtekening gezet onder een nieuw driejarig contract, met optie tot verlenging, voor de gecombineerde aanleg van kabels en leidingen op de Veluwe.

Basis voor deze overeenkomst zijn de innovaties waar zowel opdrachtgevers als Siers mee bezig zijn in het kader van diverse procesverbeteringen. De belangrijkste ontwikkeling hierin, is de komst van de Digitale Rotonde. Door digitaal informatie uit te wisselen tussen opdrachtgever(s) en aannemer, worden veel zaken die nu dubbel gedaan worden, straks overbodig. Een adres of postcode wordt nog maar op één plek ingevoerd in een systeem en niet meer overgeschreven of getypt. Hiervoor zijn de nodige investeringen gepleegd, maar zullen er ook nog forse investeringen gedaan moeten worden. Om deze investeringen terug te kunnen verdienen is het nodig om zekerheid te hebben ten aanzien van het werkpakket. Door dit contract krijgt Siers deze zekerheid.

De uitdaging is gelegen in het verslaan van de jaarlijkse kostenstijgingen. Normaal gesproken stijgen de kosten jaarlijks door prijsstijgingen van grondstoffen, brandstoffen en CAO loonstijgingen. Via een indexeringsformule wordt dan het tarief voor het nieuwe jaar vastgesteld. Over de afgelopen jaren was die stijging ongeveer twee tot drie procent per jaar. De komende drie jaar krijgt Siers die toeslag niet, maar moet zij deze terugverdienen door handiger en dus goedkoper te gaan werken.

In tijden van recessie, waar bedrijven om ons heen wegvallen en de werkeloosheid toeneemt is Siers in haar nopjes met de gunning van dit contract. Een mooie opsteker met drie jaar werkgarantie!
 

Terug naar nieuwsoverzicht