Siers levert bijdrage aan verduurzaming sportpark Vondersweijde

Siers levert bijdrage aan verduurzaming sportpark Vondersweijde

Siers levert bijdrage aan verduurzaming sportpark Vondersweijde

In de afgelopen weken is er door diverse vrijwilligers, de gemeente Oldenzaal en uiteraard hoofdsponsor Siers achter de schermen hard gewerkt om het reeds in 2016 ingezette plan, het verduurzamen van ons sportpark, op korte termijn te voltooien.

In grote lijnen omvat de verduurzaming op dit moment de volgende belangrijke componenten:

  • Het vervangen van de bestaande armaturen door energiezuinige LED-armaturen;
  • Het vervangen van de huidige lichtbronnen in kantines en kleedkamers door retrofit LED bronnen;
  • Het plaatsen van 116 zonnepanelen op het dak van de kantine met een totale oppervlakte van 185 m2, welke jaarlijks een energieproductie moeten opleveren van 30.000 kwh.
Vanaf 2016 zijn Jos Damink en Hans Ophuis namens Quick ‘20 nauw betrokken geweest bij dit project, dat in de komende weken tot uitvoering zal komen.

Quick ‘20 en verduurzaming
Naast het streven naar een energieneutraal sportpark Vondersweijde, moet de investering 4 tot 5 jaar na implementatie een kostenbesparing opleveren van € 5000,- tot 7.000,- per jaar, een bedrag dat de vereniging natuurlijk goed kan gebruiken.

De gemeente  Oldenzaal 
De gemeente Oldenzaal heeft de ambitie om in 2025 energieneutraal te zijn. Daarom stimuleert de gemeente inwoners en organisaties om duurzame maatregelen te nemen. In het Oldenzaals Energiefonds is een bedrag van 1 miljoen euro beschikbaar voor leningen voor duurzame projecten, zoals het plaatsen van zonnepanelen op een school, de installatie van LED verlichting op een sportveld of de isolatie van een clubhuis. Het zal u dan ook niet bevreemden dat Quick ’20 dankbaar gebruik maakt van de geboden mogelijkheden. Voor meer informatie: www.oldenzaalsenergiefonds.nl.

Hoofdsponsor Siers 
Wij zijn een trots familiebedrijf en een betrouwbare infra-aannemer met maatschappelijke betrokkenheid. Volgens Siers begint verduurzaming altijd met een stuk energiebesparing. Wat je niet verbruikt, hoeft immers ook niet opgewekt te worden. Simpeler kan het bijna niet.

Realisatie
We zijn dan ook gestart met een uitgebreide inventarisatie van de verlichtingsinstallatie, die niet meer aan de norm bleek te voldoen. Daarbij is nauwlettend gekeken naar de mogelijkheden om de complete armaturen te vervangen door LED verlichting en anders de lichtbronnen te vervangen voor duurzame LED lichtbronnen. Vervolgens is gekeken naar de mogelijkheden om zelf energie op te wekken. Omdat het gebouw beschikt over een platdakconstructie met voldoende oppervlakte is ervoor gekozen om dit met zonne-energie te gaan doen.

Terug naar nieuwsoverzicht