Positief interview met Siers over graafschades

Positief interview met Siers over graafschades

Positief interview met Siers over graafschades

Siers  is een van de aannemers die goed presteren op het gebied van graafschades, vandaar dat we geïnterviewd zijn voor dit item.

Het Agentschap Telecom gaat bedrijven die schade tijdens graafwerkzaamheden veroorzaken strenger aanpakken. Het agentschap heeft dertig bedrijven op het oog die bij zeker een op de zeven graafwerkzaamheden kabels en leidingen beschadigen. De bedrijven worden de komende periode extra gecontroleerd om te kijken of hun werkwijze wel voldoet.

Er wordt onder meer gekeken of bedrijven gebruikmaken van een speciale grondkaart en of ze de aanwezigheid van leidingen vooraf controleren door sleuven te graven.

Boete
Bedrijven die zich niet aan de regels houden kunnen een boete tot 250.000 euro krijgen. Het agentschap wil niet zeggen welke bedrijven het extra in de gaten gaat houden. Dagelijks zijn er gemiddeld meer dan honderd schadegevallen door graafwerkzaamheden in Nederland. Vorig jaar waren er in totaal 37.400 schadegevallen, een stijging van 7 procent ten opzichte van 2011.
De totale reparatiekosten kwamen uit op 27 miljoen euro. Daarnaast was er indirecte schade doordat bedrijven bijvoorbeeld tijdelijk geen internet of telefoonverbinding meer hadden.

Terug naar nieuwsoverzicht