Fietsmaatjes

Fietsmaatjes

Fietsmaatjes

Achttien Siers-collega’s deden in 2019 mee aan Fietsmaatjes, een project van de provincie Overijssel, waarmee fietsen naar je werk wordt gestimuleerd. In totaal fietsten ze ruim 16.000 kilometer. De CO2-besparing was ruim 2 ton.

Collega René Westerhof was één van de deelnemers in 2019 mee en deelt zijn enthousiasme: “Het is groen, gezond en het levert je ook nog wat op. Fietsend naar je werk kun je onderweg genieten van de natuur en je komt vervolgens lekker fris op je werk. Bovendien is het verzuim lager, want het werkt preventief. Elke collega die we uit de auto op de fiets krijgen, is winst”.

Het principe van Fietsmaatjes is dat je wordt beloond wanneer je naar je werk fietst en de auto laat staan. Je kunt je met een groepje aanmelden, waarbij er één buddy is. Deze verzamelt (maximaal vier) deelnemers in zijn groepje. De buddy krijgt een dagbeloning voor elk van ‘zijn’ deelnemers. De deelnemers worden beloond op basis van het aantal kilometers dat ze fietsen.

Fietsmaatjes is een initiatief van Twente Mobiel (provincie Overijssel) die zich richt op het ‘stimuleren van slimme en duurzame mobiliteit’, eenvoudig gezegd: zoveel mogelijk mensen uit de auto krijgen. Dit jaar deden Siers-collega’s voor de eerste keer mee aan Fietsmaatjes. In totaal namen 5000 mensen uit de hele provincie deel.

Meer informatie over Fietsmaatjes: www.timreist.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht