Installatie van megabatterijen Tesla bij Jaarbeurs Utrecht

Installatie van megabatterijen Tesla bij Jaarbeurs Utrecht

Siers Installatietechniek is gisteren, onder grote belangstelling van de pers, gestart met de installatie van een megabatterij van 400 kW bij de jaarbeurs in Utrecht.

De installatie, gefinancierd door de Jaarbeurs Utrecht, netbeheerder Stedin, internetprovider en duurzaamheidsontwikkelaar LomboXnet, wordt gevoed door zonnecollectoren. Doordat deze energie opgeslagen kan worden, kunnen elektrische auto’s ook na zonsondergang nog opladen. De megabatterij heeft 20 laadpunten voor elektrische auto’s en heeft een capaciteit die voldoende is voor 15 huishoudens en het opladen van zo’n 20 auto’s.

Een van de redenen voor plaatsing van de megabatterijen is dat er sprake is van piekbelasting bij de Jaarbeurs. Auto’s komen vaak op hetzelfde moment aan, laden vervolgens gelijktijdig en vertrekken ook weer gelijktijdig. Dit eist z’n tol op het bestaande stroomnet. Met de plaatsing van de megabatterijen zal deze belasting dus deels van het stroomnet weggehaald worden. ‘Daarnaast is het voor ons een belangrijke stap om ons energiesysteem af te maken en om zoveel mogelijk duurzame energie op te slaan voor later gebruik’, aldus Robin Berg, directeur van LomboXnet. De deelnemende partijen willen hiermee vooral een signaal afgeven dat er slimmer omgegaan moet worden met de elektrische infrastructuur.

De batterijen komen van Tesla, het bedrijf dat ook elektrische auto’s en zonnepanelen produceert.
Dat Siers is gevraagd voor de installatie van de megabatterijen, is geen toeval. Vanwege de expertise op het gebied van AC en DC hebben wij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de engineering en de gehele uitvoering van het project. Voor de uitvoering hebben wij gebruik gemaakt van de diverse afdelingen binnen Siers. Hiermee wordt maar weer aangetoond dat wanneer we de krachten bundelen, wij tot veel in staat zijn.
 
Meer nieuws over dit item:
https://www.rtlz.nl/business/bright-business/megabatterij-in-hartje-utrecht-moet-stad-groener-maken
https://www.bnr.nl/nieuws/duurzaamheid/10341288/stroom-van-tesla-stroomt-door-utrecht
https://www.ad.nl/utrecht/megabatterijen-bij-jaarbeurs-slaan-zonne-energie-op~ac9cce57/

Terug naar projectoverzicht