In the spotlights

In the spotlights

Om nog betere prestaties te kunnen leveren is voetbalvereniging FC Berghuizen in Oldenzaal bezig met een grote opknapbeurt van het trainingsveld. Het kunstgras wordt hier vervangen en de vier bestaande lichtmasten worden verplaatst en uitgebreid met een tweetal lichtmasten met LED verlichting.

Siers Installatietechniek heeft opdracht gekregen om als hoofdaannemer de lichtmasten te plaatsen en aan te sluiten. De lichtopbrengst van de armaturen en de lichtgelijkmatigheid hebben direct invloed op de zichtbaarheid van de voetbal en dus op het resultaat van het spel. 

De lichtmasten konden nog net geplaatst worden voordat de oude grasmat verwijderd werd. Het bedrijf OVI, dat de masten plaatste, kon zo nog gemakkelijk met de voertuigen bij de plaats van bestemming komen, zonder de grasmat te beschadigen. Siers kon vervolgens de aftakkingen maken van de elektrakabels naar de lichtmasten en de aansluiting van de masten op deze elektrakabels. Deze werkzaamheden vonden gelijktijdig plaats met de aanleg van de nieuwe kunstgrasmat.    

De LED armaturen zullen over een aantal weken geplaatst worden, zodat de nieuwe lichtmasten nog voor het nieuwe voetbalseizoen in gebruik genomen kunnen worden. 

Het mooie aan deze LED verlichting is dat er verschillende lichtniveaus voorgeprogrammeerd kunnen worden. Erg handig, want zo kunnen ze bijvoorbeeld kiezen voor trainingslichtniveau of wedstrijdlichtniveau. Deze vorm van lichtmanagement bespaart niet alleen op de energiekosten van de voetbalclub, het verlengt ook de levensduur van de voetbalveldverlichting.

Collega Rick Lempsink is verantwoordelijk voor de aftakkingen van de elektrakabels en Marc Ruiter verzorgde de aansluiting van de masten op de elektriciteit. 

Terug naar projectoverzicht