Bedrijfshistorie

50 Jaar geleden

Het is 1964. Nederland wordt op het aardgasnet aangesloten en de industrie ontwikkelt zich snel. Herman Siers uit Oldenzaal heeft een vooruitziende blik en ziet duidelijk kansen. Vanuit zijn zolderkamer start hij een bedrijf met 3 medewerkers. Ze leggen gasleidingen. Siers pakt het voortvarend aan en binnen de kortste keren is de zolderkamer te klein. Hij verhuist naar een houten keet op het industrieterrein en daarna naar de huidige locatie aan de Schuttersveldstraat in Oldenzaal.

In de ruim 50 jaar dat Siers nu bestaat is er veel veranderd. De houten keten zijn al lang verdwenen. Inmiddels staat er een uitgebreid kantoor-/werkplaatscomplex en werken er meer dan 500 mensen. Na het hoofdkantoor volgen de aankoop en bouw van meerdere panden. Siers Vastgoed B.V. komt tot stand. Er wordt een tekenkamer opgezet die uitgroeit tot Tablin Technisch Adviesburo B.V. en uit de overname van Hako Electronics B.V. komt Siers Telecom B.V. voort. Om ook onder andere bliksembeveiligingswerkzaamheden te kunnen uitvoeren, ontstaat het bedrijf BOPA en met de overname van Muller Installatietechniek komt Siers Installatietechniek B.V. tot stand. Veel verschillende bedrijven, die naadloos op elkaar aansluiten en elkaar versterken.

Precies 30 jaar na de oprichting - op 1 januari 1994 - treedt Peter Siers aan als opvolger van zijn vader. Gedegen ingewerkt na een ‘harde leerschool’ loodst hij het familiebedrijf de toekomst in. De pioniersfase is al lang voorbij en het is tijd voor consolidatie. Oftewel rustig verder uitbouwen en geen branchevreemde sprongen maken. Samen met het managementteam kiest hij er in 2014 voor om alle verschillende bedrijven binnen de Siers Groep samen te voegen in divisies. Wat in de praktijk al gebeurde wordt nu ook officieel bekrachtigd: opdrachtgevers zien nog beter dat Siers een totaaloplosser is, thuis in alle onderdelen van de keten.

Wat de Siers Groep kenmerkt is het sociale karakter. Onder andere daarvoor krijgt ons bedrijf in 1997 de ‘Kroon op het Werk’, een eervolle onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan bedrijven of organisaties die zich positief onderscheiden op het gebied van verzuim- en/of (re)integratiebeleid. Maar het blijft niet bij die ene onderscheiding. In 2008, 2009 en 2012 mochten we de Contracter Safety Award van Essent/Enexis in ontvangst nemen. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan de aannemer die het beste presteert op het gebied van veiligheid. Hiermee doen we onze slogan ‘Gegrond op Kwaliteit’ wederom eer aan. Immers: daar waar veilig gewerkt wordt, zijn de medewerkers kwaliteitsbewust.

Siers Groep is niet meer te vergelijken met het bedrijf dat ruim 50 jaar geleden startte en toch is er veel hetzelfde gebleven. Siers is nog steeds een echt familiebedrijf met de normen en waarden die daarbij horen. ‘Zo doow’t’ was het motto van Herman Siers. Die sfeer heerst er nog, gecombineerd met een groot sociaal gevoel en maatschappelijke betrokkenheid. We zijn trots op de vele langdurige dienstverbanden en de betrokkenheid waarmee onze medewerkers hun werk doen. Ook al hebben we meer dan 500 collega’s, we kennen elkaar en zorgen er samen voor dat de klus goed geklaard wordt.