Uitrol digitaal inmeten gestart

Uitrol digitaal inmeten gestart

Uitrol digitaal inmeten gestart

In Nederland wordt het steeds drukker in de ondergrond. Het goed vastleggen van ondergrondse netten wordt steeds belangrijker. Om schade te voorkomen aan de infrastructuur, is nauwkeurig inmeten erg belangrijk. Op deze manier is in de toekomst goed te bepalen waar kabels en leidingen in de ondergrond liggen en kan graafschade voorkomen worden.

Na uitvoerig testen en perfectioneren is dan nu officieel de “go” gegeven voor het digitaal inmeten van alle huisaansluitingen(dienstleidingen) voor alle disciplines. Afgelopen dinsdag heeft Siers haar laatste ploeg (dienstleiding)-monteurs voorzien van een GPS-schotel die ze in combinatie met hun tablet kunnen gebruiken om de kabels en leidingen digitaal in te meten.

Naast dat hoofdleidingen digitaal worden ingemeten, is de Siers Groep  één van de eerste partijen in Nederland die volledig digitaal haar huisaansluitingen(dienstleidingen) inmeet. Deze nieuwe techniek werkt naadloos samen met het DSP-proces. Zo wordt een digitaal ingemeten aansluiting, binnen enkele minuten ter controle aangeboden bij de netbeheerder.

Inmiddels zijn bijna alle ploegen in heel Nederland uitgerust met hoogwaardige RTK-ontvangers. Hiermee kan iedere monteur, de exacte locatie op centimeterniveau bepalen. Zo meet Siers efficiënt en nauwkeurig in, voorkomen we graafschade en werkt Siers aan een toekomstbestendige en veiligere infrastructuur in Nederland.

Terug naar nieuwsoverzicht