Siers Telecom B.V. blij en trots met opdracht

Siers Telecom B.V. blij en trots met opdracht

Siers Telecom B.V. blij en trots met opdracht

Cogas voorziet heel Almelo van glasvezel

Na zomervakantie start uitrol in grootste plaats van verzorgingsgebied

Cogas is een aantal jaren geleden begonnen met de aanleg van glasvezel in een aantal wijken van Almelo. Na de vakantie zal de grootschalige uitrol starten. Dit betekent dat we zo’n 34.000 huishoudens voorzien van een kosteloze glasvezelaansluiting. Aannemer Siers Telecom B.V. uit Oldenzaal heeft vandaag de opdracht van Cogas Kabel Infra B.V. gegund gekregen. Vanmorgen werd het contract ondertekend. De planning is dat Almelo eind 2014 aangesloten is op het netwerk van de toekomst.

Glasvezel is de nieuwe nutsvoorziening. Cogas ziet het dan ook als haar verantwoordelijkheid om het ‘netwerk van de toekomst’ voor iedereen toegankelijk te maken. Piet Grootenboer, Directeur Cogas Kabel Infra B.V. licht toe: “Ons huidige kabelnetwerk kan nog jaren mee, maar we willen onze klanten ook op de lange termijn van dienst zijn. Met het supersnelle glasvezelnetwerk kunnen zij maximaal gebruik maken van het snel stijgende aanbod van digitale producten en diensten. Daarom gaan wij nu ook verder met de aanleg in Almelo. Een glasvezelaansluiting kost de inwoners van Almelo niets en zij verplichten zich nergens toe.”

Almelo grootste plaats
Als bedrijf met een publieke taak zorgt Cogas ervoor dat ieder huishouden beschikt over de basisvoorzieningen voor gas en elektriciteit. Daar hoort voor Almelo voortaan dus glasvezel bij. Piet Grootenboer vertelt: “Cogas heeft al behoorlijk wat ervaring opgedaan met de aanleg van glasvezel in verschillende delen van Twente. Maar dat we ook glasvezel uitrollen in Almelo is voor ons extra bijzonder. Het is niet alleen de grootste plaats in ons gebied, het is ook nog eens de stad waar wij als bedrijf gevestigd zijn. Een thuiswedstrijd dus!”

Siers blij en trots met opdracht
Aannemer Siers (www.siersgroep.nl) heeft afgelopen week de opdracht gekregen om de klus uit te voeren. Dat is voor het Oldenzaalse bedrijf een goede basis voor de toekomst. Peter Siers, directeur, is zichtbaar trots. “Wij leggen op dit moment glasvezel aan in Oldenzaal. Dit gaat heel voortvarend. Mooi om te zien dat Cogas tevreden is over onze werkwijze en dat wij de aanbesteding hebben binnengehaald. Dit is een grote klus in Twente en daar zijn wij bijzonder blij mee.”
Over Cogas

Cogas (www.cogas.nl) is een innovatieve, veelzijdige organisatie met meer dan 45 jaar ervaring in de kabel- en energiesector. Met onze vier hoofdactiviteiten bieden we vooruitstrevende, kostenbesparende en milieuvriendelijke oplossingen. Wij houden ons bezig met het aanleggen en onderhouden van infrastructuur voor gas en elektriciteit in Oost Nederland, waarop ruim 135.000 huishoudens zijn aangesloten. Ditzelfde doen wij voor de (glasvezel)infrastructuur van Cogas Kabel, waarmee 80.000 consumenten en bedrijven worden voorzien van radio, televisie, internet en telecommunicatie. Daarnaast zijn wij in heel Nederland actief door fors te investeren in de toepassing van duurzame energievoorziening, onder andere door middel van ondergrondse warmte- en koudeopslag. Ons landelijk opererend meetbedrijf verzorgt het uitlezen van meterstanden en het in kaart brengen van het energieverbruik.

Terug naar nieuwsoverzicht