Siers GmbH: thuis in Emsbüren

Siers GmbH: thuis in Emsbüren

Siers GmbH: thuis in Emsbüren

“Onze kracht is de totaaloplossing voor het aanleggen van netwerken voor glasvezel “, vertelt Ivo Giesselink, adjunct-directeur van Siers GmbH. “We ontwerpen én we leggen netwerken aan in een straal van anderhalf tot twee uur rijden vanaf Emsbüren. Op basis van de opdracht, dat is het dorp en de adressen, verzorgen wij alle stappen voor de uiteindelijke aansluiting op de woningen: van de inkoop van materialen, het verzorgen van de vergunningen, de planning, de aanleg zelf uiteraard, tot aan het opleveren van de gegevens in de systemen van onze klanten”.

Emsflower
In 2016 vestigde Siers zich in één van de kantoren van Emsflower in Emsbüren. Een ideale locatie, want het ligt op nog geen twintig minuten rijden van het Nederlandse Oldenzaal. Hier staat het hoofdkantoor van Siers. “Vanaf 2013 werden de werkzaamheden eerst nog vanuit Oldenzaal aangestuurd. Drie jaar later verhuisden we naar Emsbüren, waar we een kantoor konden huren in het pand van Emsflower”, vervolgt Ivo Giesselink.

“Omdat we uit ons jasje begonnen te groeien, hebben we in 2020 plannen gemaakt om te verhuizen. Inmiddels werken we met 250 medewerkers, van wie er veertig in vaste dienst van Siers. En dat te bedenken dat we met drie personen zijn gestart”. In goed overleg en een fijne samenwerking met de familie Kuipers, de eigenaar van Emsflower, is er een nieuw kantoor gebouwd, vlak naast Emsflower. Sinds kort huurt Siers de kantoren van Kuipers en is het de thuishaven van de medewerkers van Siers GmbH.

Glasvezelaanbieders
Siers werkt voor een aantal Duitse glasvezelaanbieders. Ivo Giesselink vertelt: “Dat zijn op dit moment Breitbant Grafschaft Bentheim (BGB). Hier werken we voornamelijk in het buitengebied van Nordhorn-Schüttorf. Daar zijn we naar verwachting eind volgend jaar klaar met de graafwerkzaamheden. We hebben er dan zo’n driehonderd kilometer sleuf gegraven en 1200 woningen aangesloten op het glasvezelnet. Voor Ewe-Netz hebben we ook enkele dorpen in ons werkgebied de netwerken aangelegd.
Onze grootste opdrachtgever is Deutsche Glasfaser, waarvoor we al sinds 2013 werken.” Ivo Giesselink verwacht dat Siers nog zeker tien jaar in Duitsland aan het werk zal zijn. “Er zijn 42 miljoen woningen in Duitsland. Als je je bedenkt dat nog maar 4% is aangesloten op een glasvezelnetwerk, dan is er nog genoeg werk te doen”.

Met de bats achterop de fiets
Siers is een familiebedrijf dat in 1964 werd opgericht door Herman Siers. In Nederland werden op dat moment de woningen op het aardgasnet aangesloten. Met deze vooruitziende blik zag Herman Siers kansen. Siers startte met drie medewerkers (met de bats achterop de fiets). In de jaren en decennia daarna zag Siers de werkzaamheden en het aantal medewerkers flink groeien. Inmiddels zijn er 700 medewerkers in vaste dienst en nog eens datzelfde aantal aan ingehuurde (vaak vaste) medewerkers. Siers werkt bijna in heel Nederland en doet dat vanuit Almere, Dordrecht, Elst, Hattem, Oldenzaal en Raalte.

Gas, water, elektra
Siers is naast specialist in glasvezel, ook gespecialiseerd in het ontwerp en de aanleg van gas- en waterleidingen, stadsverwarming, elektra (laagspanning, middenspanning), elektrotechniek, aarding, bliksembeveiliging en infrastructuur voor elektrische laadpalen. Siers GmbH is zich op dit moment aan het oriënteren op de energie- en watermarkt in Duitsland (gas, water, elektra, enzovoort). De kennis en ervaring van al deze disciplines liggen in ieder geval diepgeworteld in de Siers-organisatie. “Dat betekent ook dat we behoefte hebben aan gekwalificeerd personeel”, vult Ivo Giesselink aan. “Wil je in een mooi bedrijf met veel dynamiek aan het werk? Bekijk dan onze vacatures eens op https://www.siersgmbh.de/.

Terug naar nieuwsoverzicht