Hoog bezoek aan Glasvezel De Wolden

Hoog bezoek aan Glasvezel De Wolden

Hoog bezoek aan Glasvezel De Wolden

De Drentse Commissaris van de Koning Jozias van Aartsen bracht woensdag 30 augustus, in gezelschap van een aantal leden van de VVD-fractie, een bezoek aan bewonersinitiatief Glasvezel De Wolden.

“Kunnen jullie mij een project in Drenthe laten zien waar je trots op bent?”, vroeg Jozias van Aartsen aan de statenfracties. En het eerste project dat in gedachten kwam, was Glasvezel De Wolden, vertelt Willemien Meeuwissen, statenlid en fractievoorzitter van de VVD met in haar portefeuille onder andere Snel internet en breedband.

Directeur Gerhard Kippers ontving het gezelschap in het kantoor dat Glasvezel de Wolden deelt met aannemer Siers in het voormalige gemeentehuis van Ruinerwold. Na een korte presentatie van het project werd het gezelschap meegenomen naar de wijkcentrale in Ruinerwold waar de projectleider van Siers, André Nijholt voor de nodige uitleg zorgde.

Vervolgens werd recent aangesloten bewoner Jan Boomsma bezocht en het bedrijf van melkveehouder Frits Timmermans, ook onlangs aangesloten en laaiend enthousiast over de nieuwe verbinding.
Wethouder Jan ten Kate benadrukte nogmaals het belang van snel internet voor de leefbaarheid en vitaliteit van een plattelandsgemeente als De Wolden. De fractieleden lieten weten diep onder de indruk te zijn van het feit dat de bewoners van De Wolden een project van een dergelijke omvang helemaal zelf op poten hebben gezet. Ook CDK Jozias van Aartsen uitte zijn bewondering. “Nu ik hier geweest ben, begrijp ik volkomen dat dit een project is waar Drenthe trots op is. Prachtig wat hier wordt en is gerealiseerd door al deze vrijwilligers!”

(©http://www.ruinerwold.info)

Terug naar nieuwsoverzicht