Grootschalig FttH-project gaat van start in Rhein-Lahn-Kreis voor Siers GmbH

Grootschalig FttH-project gaat van start in Rhein-Lahn-Kreis voor Siers GmbH

Grootschalig FttH-project gaat van start in Rhein-Lahn-Kreis voor Siers GmbH

Met het tekenen van het contract gaat een ambitieus project voor Siers, in samenwerking met opdrachtgever Muenet uit Coesfeld, van start. In 30 maanden tijd zullen maar liefst 139 kleine gemeenten uit het schitterende Rhein-Lahn-Kreis, tussen Koblenz en Frankfurt, worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Het gaat hier om één van de grootste glasvezelprojecten voor Siers tot nu toe.

“Het project omvat de installatie van ongeveer 950 gebouwaansluitingen. Dat is zo’n 1.200 kilometer aan buizen en 800 kilometer aan kabels, waardoor het een indrukwekkend technisch hoogstandje gaat worden. Om deze taak tot een succesvol einde te brengen, werkt Siers nauw samen met Krafteam GmbH, dat verantwoordelijk zal zijn voor het graaf- en blaaswerk. Siers Infraconsult is op haar beurt verantwoordelijk voor de engineering en digitale inmeting van het tracé.”, aldus Ivo Giesselink, adjunct-directeur bij de Siers Groep.

Dankzij de volledige vrijheid die Siers heeft gekregen van opdrachtgever Muenet, dient Siers zelf de optimale tracés te bepalen. Deze flexibiliteit biedt een unieke kans om de beste en meest efficiënte routes toe te passen. Ivo Giesselink: “Een mooie en uitdagende klus waarbij we samen met Kraftteam GmbH vertrouwen putten uit jarenlange ervaring met vergelijkbare projecten.”

De bewoners van de Rhein-Lahn-Kreis kunnen uitkijken naar een toekomstbestendige en snelle internetverbinding dankzij dit grootschalige FttH-project. De investering zal niet alleen de communicatie en connectiviteit in de regio verbeteren, maar ook weer nieuwe mogelijkheden bieden voor bedrijven en bewoners om te profiteren van de voordelen van hoogwaardig internet. Een prachtige klus voor alle betrokken partijen dus!

Terug naar nieuwsoverzicht