Grondlegger van Siers overleden

Grondlegger van Siers overleden

Grondlegger van Siers overleden

Met grote verslagenheid delen wij u mede dat Herman Siers, grondlegger van het bedrijf Siers in Oldenzaal, op 84-jarige leeftijd is overleden.

Toen Nederland in 1964 massaal werd aangesloten op het gasnet, zag Herman Siers kansen in de aanleg van gasleidingen. Door die vooruitziende blik kon Siers uitgroeien van 3 tot uiteindelijk zo’n 500 medewerkers, werkzaam in meerdere disciplines. Hij is ooit letterlijk gestart met de bats aan de fiets, maar inmiddels is Siers verdeeld over meerdere vestigingen in Nederland en Duitsland. Naast de aanleg van kabels en leidingen heeft Siers zich, met de overname van verschillende andere bedrijven, inmiddels ook gespecialiseerd in andere takken van sport, te denken aan installatietechniek en technisch advies.

Herman Siers heeft veel teweeggebracht in ‘het Oldenzaalse’. Als persoon en als directeur was hij recht door zee, hard als het moest, meelevend als het nodig was. Niet alleen als werkgever was hij erg geliefd, ook als rasechte Oldenzaler heeft hij zich op tal van terreinen verdienstelijk gemaakt. Als mens en ondernemer werd Herman Siers alom gekend en gewaardeerd voor zijn ondersteuning van verenigingen, organisaties, stichtingen en medemensen. Hij stimuleerde daarmee alle betrokkenen en vooral vrijwilligers tot optimale inzet in hun activiteiten.

Precies 30 jaar na de oprichting – op 1 januari 1994 – trad Peter Siers aan als opvolger van zijn vader. Herman Siers bleef lange tijd op de achtergrond meekijken, maar heeft zijn zoon volledige vrijheid gegeven zich als eigenaar van Siers te profileren.

Herman is degene die Siers heeft gemaakt tot wat het is, een sociaal familiebedrijf met grote saamhorigheid en motivatie.

Herman Siers werd enorm geprezen om zijn grote maatschappelijke betrokkenheid. Hij zal dan ook door velen herinnerd worden als een markante man, die veel heeft betekend voor de Oldenzaalse gemeenschap. Hij heeft dan ook niet voor niets de Gouden erepenning van de gemeente Oldenzaal ontvangen en is benoemd tot Officier in de orde van Oranje Nassau.

Terug naar nieuwsoverzicht