Aanleg glasvezelnetwerk in binnenstad Oldenzaal

Aanleg glasvezelnetwerk in binnenstad Oldenzaal

Aanleg glasvezelnetwerk in binnenstad Oldenzaal

Aanleg glasvezelnetwerk in binnenstad Oldenzaal
Wethouder Rorink geeft op ludieke wijze het startschot

Op woensdagmiddag 17 april gaf wethouder Rorink het startschot voor de aanleg van glasvezel in de laatste twee gebieden van Oldenzaal: Binnenstad Noord West en Binnenstad Oost. Hij deed dit op ludieke wijze. De wethouder nam plaats in een hijskraan en plaatste onder begeleiding de laatste areapop (verdeelpunt) aan De Walgaarden. Van daaruit worden glasvezelkabels naar 2.500 woningen gelegd. In totaal sluit Cogas Kabel Infra B.V. in Oldenzaal ruim 15.000 huishoudens aan op het glasvezelnetwerk.

Met de aanleg van glasvezel investeert Cogas in de toekomst. Directeur Cogas Kabel Infra B.V. Piet Grootenboer: “Ontwikkelingen in de telecommunicatie volgen elkaar ontzettend snel op. De vraag naar dataverkeer groeit en we merken dat de behoefte van klanten verandert. De capaciteit van glasvezel is vrijwel oneindig. Om dorpen, steden en inwoners klaar te maken voor de toekomst verglazen wij een aantal Twentse gemeenten.” Cogas startte in oktober 2012 in Oldenzaal met de aanleg van glasvezel. Wethouder Rorink: “De aanleg van glasvezel is een zeer positieve bijdrage aan de infrastructuur van Oldenzaal. Wij vinden het belangrijk als gemeente dat onze inwoners van de ongekende mogelijkheden en voordelen van glasvezel kunnen genieten.”
Plaats voor plaats en wijk voor wijk sluit Cogas Kabel Infra B.V. woningen aan op het glasvezelnetwerk. De werkzaamheden in Oldenzaal verlopen gestaag. De aannemer Siers Telecom B.V. (voorheen Hako Electronics) werkt in opdracht van Cogas Kabel Infra B.V. hard om de graafwerkzaamheden nog in 2013 af te ronden.
 

Terug naar nieuwsoverzicht