260 vierkante meter Tourgevoel in Nieuweroord

260 vierkante meter Tourgevoel in Nieuweroord

260 vierkante meter Tourgevoel in Nieuweroord

Daar staat materiaal dat gebruikt wordt bij het verleggen van een leiding van de stadsverwarming, nodig vanwege de aanleg van de Uithoflijn. 

,,Een voorwaarde in de vergunning voor de tijdelijk opslag was dat we de bouwplaats acceptabel moesten maken voor omwonenden,'' zegt Gerrit Trouwborst van energiebedrijf Eneco. ,,Dat kan dan met doeken op de hekken. We dachten eerst aan iets met blaadjes, maar toen ontstond het idee van de Tour de France.''

Vette knipoog
De start van dat wielerspektakel is volgend jaar juli in Utrecht. Parkcoördinator Wim Horst van de gemeente Utrecht is blij met de Tour de France-doeken. Hij omschrijft ze als een 'vette en kleurrijke knipoog naar de Tourstart van volgend jaar.' 

Met enig ceremonieel werd gistermiddag het laatste doek aan het hek bevestigd, door vertegenwoordigers van onder meer de gemeente, Eneco, aannemer Siers en van de Uithoflijn. 

Deze tramlijn moet in 2018 een nieuwe en snelle verbinding vormen tussen Utrecht CS en de Uithof. Het verleggen van de leiding van de stadsverwarmingsleiding moet in mei volgend jaar klaar zijn, voordat het Tour-circus neerstrijkt in de stad.

Bron: ad.nl

Terug naar nieuwsoverzicht