Opleiding/Traineeship

Opleiding

Zo lang je in dienst bent van Siers, volg je opleidingen. Om een goed niveau te halen, maar ook om te kunnen blijven voldoen aan de laatste kwaliteits- en veiligheidseisen. We maken het je zo gemakkelijk mogelijk. Eventueel huiswerk doe je thuis, maar de opleidingen en cursussen zelf volg je gewoon onder diensttijd.

Blijf jezelf ontwikkelen

Bij Siers vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en we geven je daarvoor alle mogelijkheden. Dat heeft 2 redenen, die we al eerder noemden: we willen dat iedereen volgens de laatste veiligheids- en kwaliteitseisen werkt en daarnaast willen we je kansen bieden.

Om hogerop te komen, om te leren, om jezelf te blijven uitdagen. Onze afdeling P&O biedt verschillende trainingen en cursussen op maat en ook een persoonlijk opleidingstraject behoort tot de mogelijkheden.

Leer-/werktraject

Onze medewerkers in het veld leiden we het liefst zelf op. Dan weten we zeker dat ze werken volgens onze hoge kwaliteitseisen en op die manier maken ze ook kennis met onze bedrijfscultuur. Je gaat 4 dagen per week aan het werk en 1 dag naar school. In eerste instantie werk je via de stichting GOA leidingtechniek, een overkoepelend samenwerkingsverband van leerbedrijven in de infratechniek. Je kiest in overleg met ons welke richting je doet en op welk niveau. Ben je geschikt bevonden en heb je minimaal niveau 3, dan nemen we je in dienst.

Meer weten?
Neem contact op met de afdeling P&O via 0541-572200 of mail met peno@siersgroep.nl.
Of bekijk het actuele aanbod van vacatures op de site van GOA Leidingtechniek en solliciteer direct!

Traineeship

Wat is er mooier dan jezelf te blijven ontwikkelen? In een nuchtere, betrokken werkomgeving samen met je collega’s iets goeds neerzetten. Bij Siers bieden we je veel kansen, op alle niveaus. Ons bedrijf is een goede eerste stap in je carrière of misschien wel de beste volgende stap als je toe bent aan iets anders.

We zijn op zoek naar talent

Wij hebben altijd plaats voor collega’s die verder kijken, die vernieuwing willen brengen en die oog hebben voor de wensen van opdrachtgevers en – minstens zo belangrijk – eindklanten. Mensen dus, die hun verantwoordelijkheid durven te nemen en die het een mooie uitdaging vinden op strategische, creatieve en innovatieve wijze naar hun werk te kijken. Ben je net afgestudeerd binnen een hbo-of wo-opleiding op het gebied van bijvoorbeeld (civiele) techniek, elektro, (commerciële) economie of bedrijfskunde en heb je niet langer dan 4 jaar werkervaring? Dan zou een traineeship bij Siers wel eens goed bij je kunnen passen.

Een uitgelezen kans

Via het Siers Traineeprogramma leer je in 2 jaar tijd niet alleen onze organisatie, maar ook je collega’s en onze (multidisciplinaire) projecten kennen. Je maakt kennis met alle disciplines en doet operationele en strategische kennis en ervaring op bij bijvoorbeeld het bedrijfsbureau, of - heel praktijkgericht - als uitvoerder. We stomen je klaar om op termijn een leidinggevende functie in het (project)management te bekleden.

Zorgvuldige begeleiding

Je staat er niet alleen voor. Eén van de directeuren of een ervaren bedrijfsleider zal je persoonlijk coachen. Daarnaast krijg je vakinhoudelijke coaching on the job vanuit de afdeling of het projectteam waar je werkt. Natuurlijk heb je ook regelmatig contact met andere trainees om ervaringen en kennis te delen. Tijdens je Siers Traineeprogramma verzorgen wij samen met opleidingsinstituten bijeenkomsten en programma’s om je persoonlijk en vakinhoudelijk nog verder te kunnen ontwikkelen.

Een managementfunctie die bij jou past

Na afronding van het Siers Traineeprogramma heb je ons bedrijf in de breedte beter leren kennen en een goed beeld van je eigen capaciteiten. Aan de hand van jouw ervaringen, interesse, ambitie en het advies van jouw coach bepaal je binnen welk discipline en in welke rol jij het best tot je recht komt.

We hebben je veel te bieden

 • 2-jarig Siers Traineeprogramma;
 • Per jaar meerdere uitdagende projecten bij onze verschillende disciplines;
 • Een persoonlijk opleidingsprogramma;
 • Bijeenkomsten met collega-trainees;
 • Persoonlijke coaching;
 • Na 2 jaar zelf kiezen welk vervolg je geeft aan je ontwikkeling;
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een leaseauto, laptop en een smartphone.

Wat we van jou vragen

 • Een duidelijke motivatie om deel te nemen aan ons Siers Traineeprogramma;
 • Een hbo- of wo-opleiding en minder dan 4 jaar werkervaring;
 • Een proactieve, kwaliteits-, klant- en samenwerkingsgerichte, stressbestendige en flexibele werkhouding;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Leidinggevend vermogen;
 • No-nonsense mentaliteit.

Interesse?
We maken graag kennis met je. Stuur je CV en je uitgebreide motivatie naar peno@siersgroep.nl. Voor inlichtingen kun je contact opnemen met de afdeling P&O via 0541-572200.