Stadsverwarming Gerbrandyweg, Utrecht

Stadsverwarming Gerbrandyweg, Utrecht

Stadsverwarming voor 487 appartementen Utrecht

Siers heeft vlak voor de kerstvakantie de aansluiting voor de stadsverwarming op het appartementencomplex aan de Gerbrandystraat in Utrecht aan Eneco opgeleverd. Het voormalige belastingkantoor werd gesloopt voor de bouw van 487 appartementen. Deze worden verwarmd met stadswarmte.

“In de stadsverwarming geldt het stookseizoen van 1 oktober tot en met 31 maart. De leidingen mogen dan alleen bij hoge uitzondering worden onderbroken. Daarom is er gekozen om de leidingen onder druk aan te boren”, vertelt werkvoorbereider Eline Jorritsma. De werkzaamheden zouden eerder starten, maar werden een aantal keren uitgesteld. “Onduidelijkheden over het tracé, de aanwezigheid van weesleidingen, afstemming met collega-aannemer, bouwaannemer, het combi profiel, alles moest nog afgestemd worden. Alle tracéwijzigingen moesten daarna getoetst worden op het stadsverwarmingstracé, dit in verband met leidingberekeningen, uitzetten en krimpen.”

Om het risico van beschadiging van de aanwezige kabels en leidingen te voorkomen, is er bij de kruising van de stadswarmte met deze andere disciplines, voor gekozen om met een zuigwagen te werken. Met deze enorme stofzuiger kan de sleuf zorgvuldig en veilig worden vrij gemaakt.

Siers Leiding & Montageprojekten en Siers Infraconsult werkten binnen dit project nauw samen. Mede door de korte lijntjes hebben wij als Siers deze klus samen met Eneco toch op tijd kunnen opleveren. De bouwaannemer heeft zijn gewilde bouwwarmte op tijd geleverd gekregen. De appartementen zullen naar verwachting eind 2021 worden opgeleverd.

Terug naar projectoverzicht