Snel internet over de grens dankzij Siers GmbH!

Snel internet over de grens dankzij Siers GmbH!

Met de uitbreiding van snel internet in de buitenwijken van Nordhorn en de gemeente Schüttorf blijven deze gemeenten aantrekkelijk voor gezinnen en bedrijven. Een moderne digitale infrastructuur heeft de toekomst! Met een aansluitpercentage van ruim 80 procent zitten we ruim boven de 55 procent die nodig is voor de uitbreiding. Er worden 1000 huishoudens en bedrijven voorzien van supersnel internet.

De daadwerkelijke graafmachines van Siers zullen snel zichtbaar worden in het buitengebied van Nordhorn en Schüttorf. Begin april al starten de civiele werkzaamheden en het aanleggen van leidingen. In totaal wordt er 300 kilometer netwerk aangelegd.

Om de gebieden aan de rand van Nordhorn en in de gezamenlijke gemeente Schüttorf toekomstbestendig te maken, investeert Breitband Grafschaft Bentheim GmbH & Co. KG ongeveer 18,3 miljoen euro in dit belangrijke infrastructuurproject. De federale en deelstaatregeringen dragen meer dan 9,3 miljoen euro bij aan financiering.

De eerste aansluitingen voor huishoudens worden naar verwachting in het voorjaar van 2022 geactiveerd.

Foto van de symbolische 'spatenstich' (eerste schop in de grond)

(vlnr): Schüttorfs Samtgemeindebürgermeister Manfred Windhaus, Nordhorns Bürgermeister Thomas Berling, Stefan Gottesleben vom Projektträger ateneKOM GmbH, Staatssekretär Stefan Muhle, Landrat Uwe Fietzek und Peer Beyersdorff, Geschäftsführer des Breitbandzentrums Niedersachsen-Bremen. (Foto: Landkreis)


 

Terug naar projectoverzicht