Project Kapittelstede

Project Kapittelstede

"Hey Robbert, ken je het project Kapittelstede nog?” Met deze zin werd een megaklus in gang gezet. Het telefoongesprek tussen Mark van de Harskamp (projectleider Eneco) en Robbert de Visser (Teammanager Siers) is er eentje uit velen. Het project Kapittelstede was al eens eerder ter sprake gekomen maar is uiteindelijk uitgesteld omdat deze nog meer voorbereiding vereiste.

Na dit telefoongesprek is er een projectgroep samengesteld en is er ruim een jaar aan engineering en werkvoorbereiding van start gegaan. Robbert: “Het leuke hieraan is dat onze eigen engineeringsafdeling hierin een grote rol heeft gespeeld.” Tijdens deze voorbereiding werden de uitdagingen pas echt duidelijk en bleek samenwerken ‘the key’. Robbert legt uit: “Als je werkvakken moet delen met andere nuts- en bouwaannemers, moet je echt goed samenwerken. Alleen op die manier kun je de veiligheid voor iedereen borgen en rekening houden met ieders belang en planning.”


Tijdens dit project werd een zogenaamde DN500/710 leiding gelegd. “Dat iets wat wij bij Siers wel vaker doen, maar de uitdaging zat hem in het feit dat dit op vier plekken tegelijk moest gebeuren. Dit soort uitdagingen maken het werk echt geweldig maar eisen goede communicatie en voorbereiding van het gehele team.” Vult Robbert aan.

De samenwerking tussen de eigen Siers bedrijven, Gemeente Nieuwegein,  Eneco en Van den Heuvel Infrastructuur voor Water & Energie (collega gebiedsaannemer) is dan ook succesvol te noemen. Robbert: “Buiten deze prettige samenwerking met de andere partijen was de inzet van team Utrecht ook geweldig. Laat het volgende telefoontje maar komen!”

Ook werken aan dit soort gave projecten? Check dan snel onze vacatures via https://www.werkenbijsiers.nl/

Terug naar projectoverzicht