Inzet zand zuigmachine in Deventer

Inzet zand zuigmachine in Deventer

In opdracht van Enexis voeren wij momenteel gassaneringswerkzaamheden uit in Deventer. Het betreft hier 68 woningen aan de Veenweg.

“Momenteel wordt er hard gewerkt om de oude gasleiding van ongeveer 50 jaar oud, te vervangen voor een nieuwe gasleiding. Zo kunnen ze aan de Veenweg ook in de toekomst veilig gebruik maken van het gasnetwerk.” Aldus Robin ter Mors, Teammanager bij Siers.

Het interessante aan dit project is dat er een aantal uitdagende omgevingsfactoren mee spelen die invloed hebben op de werkzaamheden. Tijdens de voorbereiding van het project was te zien dat de ruimte zeer beperkt was en er daardoor weinig ruimte was voor graafwerkzaamheden. Voor de start van het project zijn daarom ook proefsleuven gegraven om de gasleiding te lokaliseren, zodat Siers zich kon voorbereiden, hoe de werkzaamheden uitgevoerd moesten worden. Door het graven van de proefsleuven kwamen onderstaande punten naar boven:

  • De gasleiding ligt om sommige plekken op minimaal 1.50 meter diep. Wat betekent dat er sleufbekisting toegepast dient te worden, om het inkalven van de sleuf/kopgat tegen te gaan;
  • Bovenop de gasleiding ligt een groot kabel-bed met diverse Elektra en Telecom kabels, waardoor je gezien de beperkte ruimte lastig bij de gasleiding kan komen.
  • De gasleiding ligt tegen het asfalt aan en dit asfalt is het begin van een drukke weg waar veel auto’s rijden. Hierdoor dient er een speciale wegafzetting toegepast te worden, zodat monteurs veilig het werk kunnen uitvoeren langs de drukke weg.
Met de bovenstaande punten zijn wij met onze opdrachtgever Enexis in gesprek gegaan hoe wij de gasleidingen zo veilig, kwalitatief en efficiënt mogelijk konden saneren. Met z’n allen waren wij het eens dat dit het beste konden worden uitgevoerd doormiddel van een grote zand zuigmachine. Fons Puijman, monteur bij Siers, legt uit: "Met deze zand zuigmachine kan je het zand weg halen op plekken waar de ruimte zeer beperkt is. Het bijkomende voordeel van het gebruik van een zand zuigmachine is dat je hiermee kabelschade voorkomt. Een win-win situatie dus! Gezien de locatie, diepte, speciale afzettingen en het gebruik van een zandzuiger een mooie en uitdagende klus voor ons!"

Lijkt het jou nou ook leuk om te werken aan dit soort toffe projecten? Kijk dan eens bij onze vacatures.

Wil je je eerst eens oriënteren in de wereld van ondergrondse infra? Dat kan! Bekijk onze traineeships op onze website.

Terug naar projectoverzicht