Installatiewerkzaamheden bij de Kievit in Hengelo

Installatiewerkzaamheden bij de Kievit in Hengelo

In oktober 2017 is een start gemaakt met de nieuwbouw ter uitbreiding van het medisch centrum de Kievit in Hengelo. Siers Installatietechniek heeft opdracht gekregen voor alle installatiewerkzaamheden.

Het betreft hier de elektrotechnische installatie, de werktuigbouwkundige installatie, koeling en verwarming en de sanitaire installatie. De diverse disciplines worden met een tweetal partners uitgevoerd. Daarnaast is Siers Installatietechniek ook verantwoordelijk voor de inbraakbeveiliging en de brandbeveiliging.
 
Medisch centrum de Kievit in Hengelo is een multidisciplinair centrum volledig gespecialiseerd in de voetzorg. De aanwezige (para)medische disciplines werken hier nauw samen met verschillende medische specialisten (chirurgie, reumatologie en orthopedie).
 
De uitbreiding bestaat o.a. uit de nieuwbouw van vier verdiepingen en een loopbrug. Hiermee wordt het eerste Fieldlab voor voetzorg in Nederland gerealiseerd. Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen samen slimme oplossingen ontwikkelen. Het nieuwe voetencentrum is specifiek gericht op het verbeteren van de voetzorg.
 
De installateurs van Siers hebben naast het aanleggen van de elektra ook opdracht gekregen voor het leveren van zonnepanelen en een KNX (domotica) systeem voor het aansturen van de screens en de verlichting.
 
De nieuwbouw is nu in volle gang. In het najaar van 2018 zal de opening van het eerste Fieldlab voor voetzorg en bewegingsanalyse in Nederland een feit zijn.

Terug naar projectoverzicht