Domotica voor het Twents Carmel College

Domotica voor het Twents Carmel College

Na de aanleg van het Domotica systeem op de locatie van het Twents Carmelcollege aan de Potskampstraat, is Siers tevens gevraagd de installatietechnische werkzaamheden en het datanetwerk van een aantal nieuwe kantoren voor haar rekening te nemen. Volledig conform planning is dit project in april 2016 opgeleverd.

Na een rustperiode van 1 week, werd Siers vervolgens ook ingeschakeld om tijdens de meivakantie een reeks nieuwe screens op het domotica systeem aan te sluiten. 

Marc Ruiter is hier inmiddels kind aan huis. Hij heeft een goed contact met Leon Dullaert, het hoofd facilitair aan de Potskampstraat en de technische dienst. Zo’n 7 mensen hebben toegang tot de domotica app van deze locatie en kunnen via de telefoon de aangesloten apparatuur bedienen.

Leon Dullaert (Hoofd facilitair): “De samenwerking met Siers is erg prettig. We doen al sinds jaar en dag (al vanuit Muller) zaken met ze. De communicatie tussen Siers en onze medewerkers verloopt altijd soepel. Siers heeft een vast team aan monteurs dat bij ons werkzaam is. Zij weten de weg en we hebben aan een half woord genoeg. Er is een communicatiekanaal ingericht in geval van storingen. Er wordt dan een melding gestuurd naar een aantal mensen en degene die de storing op gaat lossen, meldt dit binnen deze club mensen.”

“We pakken telkens een ander deel van het gebouw aan. Waar het ene deel al is aangesloten op het domotica systeem, komt nu dit deel aan de beurt en wordt een later stadium het andere gedeelte aangepakt. We proberen natuurlijk zo efficiënt en kostenbesparend mogelijk te werken en proberen de meeste werkzaamheden in een vakantieperiode te plannen.”

Richard Wegman (TD): “Zelf ben ik ook 18 jaar werkzaam geweest bij Siers. Marc Ruijter heeft mijn werkzaamheden na mijn vertrek (4 jaar geleden) overgenomen. Sindsdien hebben we al veel samengewerkt. Op mijn computer kan ik hetzelfde tevoorschijn toveren als via de app op de telefoon. Hier is het scherm wat groter en dat werkt natuurlijk iets overzichtelijker. Buiten is een weerstation geïnstalleerd die continu de weersomstandigheden in de gaten houdt. Zodra het gaat regenen of hard gaat waaien, worden automatisch de screens omhoog gehaald. Als de zon fel naar binnen schijnt, kan het zomaar zijn dat de lampen op de gangen automatisch uitgaan of dat de jaloezieën gesloten worden. Uiteindelijk zal dit kostenbesparingen opleveren.”

Marc Ruiter (Siers): “We leveren een mooie ruimte op, waarin medewerkers rustig kunnen werken. Alle kabels zijn weggewerkt en elektrische apparatuur kan uit het zicht worden aangesloten. Ik ben hier nu nog alleen aan het werk, maar we hebben hier al een aardig team vanuit Siers aan het werk gehad. Ik ben hier inmiddels kind aan huis.”

Terug naar projectoverzicht