Digitaal ontvangen KLIC-meldingen in het veld!

Digitaal ontvangen KLIC-meldingen in het veld!

Binnen Siers Leiding- Montageprojekten is eind april gestart met de uitrol van tablets voor het digitaal ontvangen van KLIC-gegevens in het veld. Hierbij is er in eerste instantie besloten om monteurs,  werkend in het dienstleidingenproces, als eerste te voorzien.
  
Inmiddels zijn er twee monteurs, aangestuurd vanuit de vestiging Raalte, uitgerust met een tablet. Na de tablet nu een aantal weken gebruikt te hebben, zijn de eerste reacties positief. Het gebruik van de tablet biedt namelijk een aantal voordelen. Zo kan er worden ingezoomd op specifieke delen van de tekeningen en biedt de software de mogelijkheid om lagen en omschrijvingen op het scherm aan- en uit te zetten. Zo  kunnen de leidinggegevens van verschillende disciplines, bijvoorbeeld gas en elektra, elk afzonderlijk worden bekeken Daarnaast kan doormiddel van een GPS-functie ook globaal de positie op de tekeningen worden bepaald. 

Verder wordt het printwerk aanzienlijk verminderd door het digitaal versturen. Waar in het verleden namelijk elke melding volledig moest worden uitgeprint kan de melding nu door de uitvoerder met één druk op de knop naar de monteur worden verstuurd. De monteur kan de melding vervolgens binnen enkele minuten bij hem op de tablet bekijken. Een flinke tijdswinst dus! 

Binnenkort zullen er nog vijf monteurs worden uitgerust met een tablet, om zo het gebruik voor de monteur te vergemakkelijken en het aantal graafincidenten terug te dringen.

Terug naar projectoverzicht