Siers scoort meerjarig contract voor verglazing Duitsland.

Siers scoort meerjarig contract voor verglazing Duitsland.

Siers scoort meerjarig contract voor verglazing Duitsland.

Afgelopen woensdag 17 oktober hebben Angie Hagemann, Chief Construction Officer van Deutsche Glasfaser en Peter Siers, algemeen directeur van de Siers Groep, de handtekeningen gezet onder het contract dat er voor moet zorgen dat er de komende vier jaar nog meer glasvezel wordt uitgerold in Duitsland.

Beide zijn geen onbekenden van elkaar. Siers GmbH heeft sinds 2013 al ruim 90.000 aansluitingen gerealiseerd voor Deutsche Glasfaser. Deze samenwerking heeft een nieuw hoofdstuk gekregen in de vorm van een nieuw contract. “Dit houdt in dat er de komende 4 jaar nog minimaal 70.000 aansluitingen bijkomen in Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen. Dan hebben we het al snel over een opdrachtwaarde richting de 100 miljoen”, aldus Peter Siers.

In 2001 ontwikkelde Siers het allereerste FttH-glasvezelnetwerk van Nederland, in de Enschedese wijk Roombeek. Inmiddels is het niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. Als we bij onze oosterburen kijken dan is er nog wat werk aan de winkel. Er wordt met man en macht gewerkt om Duitsland te voorzien van glasvezel. “Er zijn ongeveer 40 miljoen huishoudens in Duitsland. Als je je bedenkt dat nog maar 6 % actief is aangesloten op een glasvezelnetwerk, dan is er nog genoeg werk te doen”, vertelt Ivo Giesselink, adjunct-directeur van Siers GmbH.

 

Terug naar nieuwsoverzicht