Siers rapporteert MVO-ambities in ‘SDG’s’

Siers rapporteert MVO-ambities in ‘SDG’s’

Siers rapporteert MVO-ambities in ‘SDG’s’

Met ingang van 1 september 2021 rapporteert Siers alle duurzame acties met behulp van de zeventien SDG’s (Sustainable Development Goals, oftewel Duurzame ontwikkelingsdoelen) van de Verenigde Naties. Siers heeft alle 31 MVO-thema’s uit de MVO Prestatieladder aan deze zeventien doelen gekoppeld. Daarmee is Siers het eerste ondergrondse infrabedrijf in Nederland dat op deze wijze communiceert over haar duurzame en maatschappelijke acties.
 
Invulling MVO-ambities
Siers heeft al jaren diverse duurzame doelen geïntegreerd in de organisatie, maar maakt ze hiermee nu voor het eerst goed zichtbaar. Algemeen directeur Peter Siers: “Op deze manier geven wij een goede en heldere invulling aan onze MVO-ambities. De hele wereld verbeteren kunnen wij niet, maar op lokaal of landelijk niveau kunnen wij wél wat betekenen”. Aan de zeventien doelen zijn inmiddels tientallen activiteiten gekoppeld. Over die thema’s en de onderliggende activiteiten gaat Siers met een vastgestelde frequentie extern rapporteren. Dat doet ze via haar website en de social mediakanalen.
 
Wat zijn SDG’s?
De SDG’s zijn zeventien doelen die de 193 lidstaten van de Verenigde Naties hebben afgesproken. Nederland is één van die landen. Afgesproken is dat de niet alleen de publieke sector, maar ook de private sector een bijdrage levert. De SDG’s startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze gaan niet alleen over duurzaamheid, maar ook over vrede, veiligheid, economie en armoede. Meer informatie over SDG’s is te vinden op www.sdgnederland.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht