Siers Groep volledig eigenaar PrivatiS Infrabeheer B.V.

Siers Groep volledig eigenaar PrivatiS Infrabeheer B.V.

Siers Groep volledig eigenaar PrivatiS Infrabeheer B.V.

Eind 2014 ontstond uit de samenwerking tussen Siers en Klein Poelhuis de oprichting van PrivatiS Infrabeheer B.V. Met het plaatsen van de laatste handtekening van Peter Siers, is het familiebedrijf Siers, met ingang van 1 januari 2021, volledig eigenaar geworden van PrivatiS Infrabeheer B.V.

PrivatiS is actief binnen het geprivatiseerde deel van het hoogspanningsnet. Dit betreft voornamelijk de energievoorziening van de grotere aansluitingen, in de utiliteit, van school tot ziekenhuis en verzorgingstehuis tot fabriek. Daarbij gaat het vaak om de grotere voltages en vermogens. “Daar waar de netbeheerders hun werkzaamheden eindigen bij de meetinrichting, nemen onze specialisten van PrivatiS het over.” aldus directeur Peter Telgenkamp.

De groei en potentie van het bedrijf komt niet als een verrassing, het afbreukrisico van een hoogspanningsinstallatie wordt namelijk steeds groter. Het voorkomen van uitvallen van spanning wordt dus belangrijker. Peter Telgenkamp vult aan: “Dertig jaar geleden ging alleen het licht uit, nu ligt de hele organisatie plat doordat ICT systemen uitvallen en de productie stilvalt.“

Voor de meeste opdrachtgevers is hoogspanning onbekend terrein. Daar is specialistische kennis voor nodig. PrivatiS is niet alleen de expert voor de aansluiting zelf, maar is ook adviseur voor het ontwerp, de aanleg, de uitbreiding, het onderhoud en storingswerkzaamheden.

Zowel de klantenkring als de omzet de komende jaren verder uitbouwen, dat was het doel na de oprichting. Peter Telgenkamp: "We hebben bewust gezegd dat we rustig beginnen. Het moest om extra omzet gaan. Geen kannibalisme ten opzichte van de moederbedrijven, want dan zouden we er niets mee opschieten." Deze klantenkring bestaat nu uit installatiebedrijven, adviesbureaus, zorgbedrijven en industriële klanten.

Inmiddels is PrivatiS een serieuze speler in de markt geworden met haar eigen klantenkring en stabiele organisatie van initiatiefase tot en met de beheer en onderhoudscyclus. Met eigen installatieverantwoordelijken en een 24/7 storingswachtdienst neemt PrivatiS ook het laatste stukje zorg weg voor haar klanten. “Continuïteit voor onze klant én de klant van onze klant, dat is onze hoofdtaak!”, aldus Peter Telgenkamp.

Voor meer informatie over bovenstaand bericht of over de werkzaamheden van PrivatiS, kunt u contact opnemen met Peter Telgenkamp via p.telgenkamp@privatis.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht