Laadpaal wordt mijlpaal! 500e laadpaal geplaatst.

Laadpaal wordt mijlpaal! 500e laadpaal geplaatst.

Laadpaal wordt mijlpaal! 500e laadpaal geplaatst.

Terwijl er dagelijks honderden nieuwe Tesla Model 3's van de boot rollen, plaatst Utrecht tot de kerst elke dag nieuwe laadpalen. In Utrecht wordt vandaag in aanwezigheid van  wethouder Linda Voortman de 500ste openbare laadpaal in de stad geplaatst.

De De 500ste openbare laadpaal
De 500ste laadpaal staat op de Livingstonelaan. Een bewoner uit Kanaleneiland neemt bloemen in ontvangst om symbolisch de komst van deze 500-ste laadpaal bij hem in de straat te vieren. Zijn elektrische auto kan voortaan op deze openbare plaats opladen.

Siers Installatietechniek plaatst voor LomboXnet tot medio 2020 bijna 150 laadpalen in opdracht van de Gemeente Utrecht. In één arbeidsgang zorgen ze voor het koppelen van de kabel aan het Stedin elektranet, het activeren van de laadpaal en het zetten van de kruisen. Als ze weggaan kunnen elektrische voertuigen direct worden opgeladen. Op zonnestroom van We Drive Solar.Toekomstbestendig
De 500ste laadpaal is 100% klaar voor bidirectioneel laden. Hiermee kunnen toekomstige auto's worden ingezet als buffer van duurzame energie. De laadpaal is bovendien onderdeel van het IRIS Smart cities project in Kanaleneiland  
‚Äč
Laadpalen 2019
Het afgelopen half jaar zijn er in onderstaande wijken We Drive Solar openbare laadpalen bij gekomen. Deze laadpalen kunnen je auto snel laden met maximaal 22 kW en zijn allemaal klaar voor bidirectioneel laden.

(nieuwsbericht: https://www.wedrivesolar.nl/actueel/mijlpaal-500e-openbare-laadpaal-voor-stad-utrecht-is-ac-bidirectioneel)

Terug naar nieuwsoverzicht