Laadinfrastructuur Lomboxnet / Siers nu ook bij Siers-kantoren

Laadinfrastructuur Lomboxnet / Siers nu ook bij Siers-kantoren

Laadinfrastructuur Lomboxnet / Siers nu ook bij Siers-kantoren

Siers heeft het aantal laadplekken voor elektrische auto’s bij haar vestigingen fors uitgebreid. Bij de kantoren in Oldenzaal en Elst zijn nieuwe palen geplaatst; in Almere en Dordrecht zijn ze volgende week klaar voor gebruik. Siers had al oplaadmogelijkheden bij de verschillende vestigingen. De bestaande palen daar zijn vervangen door laadpalen die Siers samen met Lomboxnet ontwikkelde.

De laadpalen zijn onderdeel van een complete laadstructuur die AC bi directioneel is. Dit betekent dat er geladen én ontladen kan worden. Er kan dus energie terug worden geleverd aan het net. De laadstructuur en de palen zijn in Utrecht geïntroduceerd. Daarmee was Utrecht de eerste stad in de wereld met een netwerk waarbij dit mogelijk was. In mei 2019 werd daarvoor het startschot gegeven, in het bijzijn van Koning Willem Alexander.

De laadpalen werken volgens het load balancing-principe. Hierbij kijkt het systeem naar de energiebehoefte van de aangesloten voertuigen en zoekt het een balans bij het laden. De beschikbare stroom wordt dynamisch verdeeld over de aangesloten auto’s. Zo ontstaat er geen overbelasting op de installatie. Bovendien wordt de stroom op deze manier op basis van de vraag verdeeld.

Terug naar nieuwsoverzicht