Grootste laadparkeergarage ter wereld opent in Utrecht

Grootste laadparkeergarage ter wereld opent in Utrecht

Grootste laadparkeergarage ter wereld opent in Utrecht

Verzekeraar a.s.r. heeft 16 september de grootste, bidirectionele laadgarage voor elektrische auto’s ter wereld in gebruik genomen. In deze duurzame garage aan de Archimedeslaan kunnen 250 elektrische auto’s van medewerkers tegelijkertijd opladen en ontladen. Siers Installatietechniek leverde en plaatste de laadinfrastructuur, welke wij in samenwerking met We Drive Solar hebben ontwikkeld, voor dit project.

Het overkapte parkeerterrein van bijna 10.000 vierkante meter, heeft een dak met meer dan 2.000 zonnepanelen. Dit is goed voor 4 miljoen elektrische kilometers per jaar. Bij de 250 slimme bidirectionele laadpalen van We Drive Solar in de garage kunnen elektrische auto’s zowel opladen als ontladen en zijn er accu’s waar de opgewekte stroom in opgeslagen kan worden.

De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma verrichte, samen met a.s.r.-CEO Jos Baeten de officiële opening. "Samen met vele partners ontwikkelen we een bidirectioneel ecosysteem in de regio Utrecht", aldus Dijksma. "Deze laadgarage bij a.s.r. levert hier een belangrijke bijdrage aan. Onze vooruitstrevende koers op het gebied van duurzame mobiliteit is een voorbeeld voor de rest van Nederland én de wereld."

Eerder maakte a.s.r. het kantoorpand al volledig CO2-neutraal. Van de overgebleven CO2-footprint van het bedrijf komt 98 procent nu nog voort uit mobiliteit. De verzekeraar wil dit terug dringen door middel van deze nieuwe laadgarage, maar ook door het aanbieden van een fietsplan.

Terug naar nieuwsoverzicht