Glasvezel in de Wolden

Glasvezel in de Wolden

Glasvezel in de Wolden

Na een lang voortraject waren er nagenoeg voldoende aanmeldingen van bewoners en is Siers op 5 september jl. begonnen met de schouw in het pilotgebied van De Wolden. Vanaf 17 oktober had 52% van de bewoners in het pilotgebied zich aangemeld voor afname van diensten, voldoende om ook de civiele werkzaamheden van start te laten gaan. 
Voor de aanleg van dit glasvezelnetwerk hebben de bewoners van De Wolden hun krachten gebundeld in een stichting, die uiteindelijk is omgezet in Glasvezel De Wolden B.V.. Een netwerk van de gemeenschap, zonder winstoogmerk. Het bewonersinitiatief heeft de European Broadband Award gewonnen. Dit project verraste de jury, omdat hierbij geen gebruik is gemaakt van EU-gelden. De prijs is een mooie waardering voor alle vrijwilligers die hieraan hebben meegewerkt. Zij zijn de laatste 1,5 jaar enorm druk geweest met het informeren van de bewoners, zodat er voldoende abonnementen afgenomen zouden worden. 
De pilot bestaat uit 2.206 woningen en zal in maart 2017 afgerond zijn. Begin 2017 zal gestart worden met schouwen in het volgende gebied. Het project beslaat zowel grijze als witte gebieden. In de grijze gebieden is één breedbandnetwerkexploitant aanwezig, in de witte gebieden bestaat geen enkele breedbandinfrastructuur. Dat betekent dus extra uitdagingen voor het projectteam van Siers, onder leiding van André Nijholt. Zij zijn gevestigd in Ruinerwold, maar ook vanuit Oldenzaal zijn een aantal collega’s dagelijks druk met het project. 

In het filmpje hieronder legt collega André Nijholt, projectleider bij Siers, uit hoe het maken van een glasvezelaansluiting in zijn werk gaat. Siers is verantwoordelijk voor het aanleggen van glasvezel in de hele gemeente De Wolden in opdracht van Glasvezel De Wolden.

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht