1e Ford E-Transit gaat rijden binnen de Siers Groep

1e Ford E-Transit gaat rijden binnen de Siers Groep

1e Ford E-Transit gaat rijden binnen de Siers Groep

Een primeur voor de Siers Groep: de eerste grote elektrische bedrijfswagen mag monteur Martin Staal met een glimlach de weg op sturen. Vanaf nu gaat hij in een Ford E-Transit 350 L2H2 richting zijn werkplek om zo emissie te verminderen.

Bas Damink, hoofd wagenpark van Siers vertelt: “Onze insteek is de elektrisch aangedreven bussen eerst dáár in zetten waar het kan zonder dat het onze werkstroom verstoort. We houden hierbij rekening met de actieradius, trekkend vermogen en de beschikbare laadinfra op zowel de werkplek als bij werknemers thuis.”

Voor een maximale actieradius is in samenspraak met Maurice Kemperink, van Kemperink Bedrijfwageninrichting, gekozen voor een Aluca bedrijfswageninrichting. Bas vertelt: “Naast de flinke gewichtsbesparing die we hiermee doen t.o.v. onze houten inrichting speelt tevens de modulaire opbouw en daarmee de keuzevrijheid voor onze monteurs hierin een belangrijke rol.”

Met grote dank aan Ivor Vermeer, van Ford Nederland en Martin in ’t Veld en Carlo Beckmann van Ford Baan Twente voor de begeleiding in dit traject. Dit jaar gaan er nog zeker nog 10 exemplaren van deze Ford de weg op namens Siers.

We wensen onze collega Martin Staal veel succes en veilige kilometers toe!

Terug naar nieuwsoverzicht