Startsein voor verdubbeling We Drive Solar locaties in Utrecht

Startsein voor verdubbeling We Drive Solar locaties in Utrecht

 Startsein voor verdubbeling We Drive Solar locaties in Utrecht

We Drive Solar is voor steeds meer bewoners in Utrecht een schoon en slim alternatief voor de eigen auto. Sinds de start in 2017 heeft We Drive Solar in 9 van de 10 Utrechtse wijken locaties gerealiseerd waar bewoners terecht kunnen voor een elektrische auto op de kracht van de zon.

De locaties bevatten standaard een compacte Renault ZOE, een luxe Tesla Model 3 en een hoog vermogen We Drive Solar laadpaal. De laadpaal kan de auto’s snel opladen en is bovendien klaar voor bidirectioneel laden. Daarmee kunnen de We Drive Solar- autobatterijen in de toekomst ingezet worden als buffer voor duurzame energie voor de stad.

Steeds meer bewoners kiezen voor een abonnement op de groeiende vloot We Drive Solar auto’s en nemen afscheid van hun eigen (2e) auto. Bovendien is het gebruik van het OV nu tijdelijk beperkt. Om die reden realiseert We Drive Solar de komende maanden een groot aantal nieuwe locaties in de stad. Het doel is om voor eind 2021 het aantal locaties te hebben verdubbeld. Bewoners die een locatie in de buurt willen kunnen zich melden bij We Drive Solar.

We Drive Solar realiseert ook nieuwe locaties in een groot aantal nieuwbouwontwikkelingen in de stad waaronder Wisselspoor, de Veemarkt en Cartesiusdriehoek.
“Autodelen bespaart ruimte, omdat de auto efficiënter gebruikt wordt en er minder auto’s nodig zijn”, zegt wethouder Lot van Hooijdonk (mobiliteit). “Ook zijn deelauto’s gemiddeld schoner. Daarom stimuleert de gemeente Utrecht autodelen, zoals deze elektrische deelauto’s van We Drive Solar. Utrecht is al koploper autodelen, met 1.200 deelauto’s op 100.000 inwoners. Probeer het vooral eens uit.”

(bron: wedrivesolar.nl)

Terug naar nieuwsoverzicht